Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 jan 2021 Nieuws

Rechten ontlenen aan Verzekeringskaart?

Uit de woning van Consument zijn sieraden ter waarde van € 4.500,00 gestolen. Consument is het er niet mee eens dat Verzekeraar € 1.000,00 van de waarde vergoedt, omdat de Verzekeringskaart een bedrag van € 6.000,00 noemt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Commissie oordeelt dat de Verzekeringskaart niet dezelfde juridische waarde heeft als de Voorwaarden en het polisblad.

Overeenkomst

De Verzekeringskaart is een samenvattend overzicht van de Voorwaarden. Het polisblad en de Voorwaarden vormen de overeenkomst tussen Consument en Verzekeraar.

Beslissing

De vordering van Consument wordt afgewezen.

De Verzekeringskaart is onduidelijk

Hoewel het argument van Consument dus niet kan leiden tot een volledige vergoeding van de schade, kan de Commissie zich voorstellen dat de informatie op de Verzekeringskaart Consument in verwarring heeft gebracht. De Commissie begrijpt dan ook dat Consument Verzekeraar vraagt om de informatie op de Verzekeringskaart aan te passen. Zij leest deze kaart alsof de Verzekering kosten voor lijfsieraden tot € 6.000,00 vergoedt waarbij de mogelijkheid bestaat voor Consument om zelf boven € 6.000,00 bij te verzekeren.

Verzekeraar heeft kennelijk bedoeld om aan te geven dat de hoogte van vergoeding voor lijfsieraden door Consument zelf kan worden bepaald, maar dat er een totaal maximum aan zit van € 6.000,00. Verzekeraar had deze verwarring kunnen voorkomen door voor een andere zinsopbouw te kiezen waarbij wordt opgemerkt dat de verzekerde zelf de hoogte van de verzekerde som voor lijfsieraden kan bepalen, maar dat er een maximumdekking geldt van € 6.000,00.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Eenvoudiger vergelijk mate van afschrijvingen door verzekeraars te maken

De hoogte van de schadevergoeding voor 'bezits'verzekeringen wordt mede bepaald door de mate van afschrijvingen. Het uit te keren bedrag bepaalt de verzekeraar aan de hand van de zogeheten afschrijvingstabel.

Polisblad met uitsluitingsclausule, verzekeraar moet ontvangst door verzekeringnemer aantonen

Consument heeft een arbeidsongeschiktheidsclaim op haar woonlastenbeschermingsverzekering ingediend. Verzekeraar heeft de claim afgewezen met een beroep op een op het polisblad geplaatste uitsluitingsclausule. Consument echter heeft het polisblad nooit ontvangen en was niet bekend met deze uitsluitingsclausule.

Kleine letters polisvoorwaarden enkel te lezen met vergrootglas toch geldig?

Consument heeft bij Verzekeraar een verzekering afgesloten met dekking bij overlijden en ernstige aandoeningen. Op de voorzijde van het polisblad is een zgn. handtekeningclausule opgenomen waarin is bepaald dat verzekerden verklaren kennis te hebben genomen van de op de achterzijde van het polisblad gedrukte voorwaarden.

Moet consument zelf polisblad controleren?

Een Consument heeft via zijn Tussenpersoon een verzekering voor zijn auto gesloten. Enkele weken na de aankoop van de auto, wordt deze gestolen. De Consument ontdekt na de diefstal dat de auto enkel tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

6 jan 2021

Laatst gewijzigd

6 jan 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.