Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 feb 2021 Nieuws

Betaalbaar wonen voor middeninkomens

Nederlanders met een middeninkomen zoals politieagenten, docenten en verpleegkundigen hebben het niet gemakkelijk in hun zoektocht naar een geschikte en betaalbare woning. Deze groep verdient vaak te veel voor een sociale huurwoning, terwijl de prijzen in de vrije huursector voor hen te hoog zijn en er maar weinig betaalbare koopwoningen te vinden zijn. Doordat het woningtekort op korte termijn nog oploopt en de rente nog verder is gedaald zijn de woningprijzen verder gestegen. Hierdoor komt de positie van middeninkomens op de woningmarkt verder onder druk te staan.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Minister Kajsa Ollongren gaat in op de positie van de middeninkomens op de woningmarkt in de Kamerbrief ‘Woonkansen in het middensegment’. In de brief staat een aantal maatregelen die tot dusver genomen zijn en opties die nog verkend kunnen worden, met de dilemma’s die daar bij horen. Het kabinet blijft zich inzetten om de positie van mensen met een middeninkomen op de woningmarkt te verbeteren.

 

Lees ook…

Betaalbaar wonen voor starters en mensen met een middeninkomen

Minister Ollongren stuurde de Tweede Kamer een brief over enkele maatregelen om het wonen betaalbaar te houden voor starters en mensen met een middeninkomen. Zo komt er o.a. een opkoopbescherming.

Sneller meer betaalbare woningen voor starters en middeninkomens

Het kabinet investeert de komende jaren twee miljard euro om de woningmarkt vlot te trekken. Starters en middeninkomens kunnen profiteren van deze financiële impuls. Het kabinet gaat gemeenten en woningcorporaties stimuleren om sneller en meer betaalbare woningen te realiseren.

Maak eigenbouw betaalbaar voor middeninkomens

De rapportage beschrijft oplossingen voor financieringsproblemen waarmee bewoners in coöperatief of collectief verband (CPO-projecten) worden geconfronteerd als zij samen hun eigen woning willen realiseren in nieuwbouw, verbouw of transformatie.

Aanpassing huurtoeslag meest effectief om betaalbaarheid te verbeteren

Met een aanpassing van het systeem van de huurtoeslag kunnen lage inkomens veel beter worden bereikt dan nu het geval is en kunnen 170.000 huishoudens uit een situatie met een hoog betaalbaarheidsrisico worden gehaald. Verbetering van de betaalbaarheid voor middeninkomens is het meest effectief en doelmatig te bereiken door de toegang tot de koopmarkt te verbeteren. Dit concludeert het EIB in de studie ‘Betaalbaarheid op de woningmarkt’.

Rubrieken

Opvoerdatum

18 feb 2021

Laatst gewijzigd

18 feb 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.