Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
19 apr 2021 Nieuws

Verkenning subsidiemogelijkheden woningisolatie

Minister Ollongren informeerde de Tweede Kamer over het onderzoek naar het systeem van vouchers en isolatietegoed om woningisolatie te stimuleren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de verkenning worden geen keuzes gemaakt voor invulling van een methodiek van vouchers en/of een isolatietegoed. De verkenning schetst het pallet aan mogelijkheden en de orde van grootte van de benodigde budgetten voor mogelijke vormen van isolatiesubsidie voor eigenaren van koopwoningen. In de verkenning wordt aangegeven dat er voor het stimuleren van woningisolatie drie voorwaarden zijn om het aantal energiebesparende maatregelen dat jaarlijks wordt genomen, te vergroten: huishoudens moeten de isolatiemogelijkheden (1) kennen, (2) financieel kunnen nemen en (3) willen toepassen.

Via subsidie, waarvan een voucher een vorm kan zijn, zijn verschillende varianten denkbaar die daarbij aangrijpen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een subsidieregeling gericht op woningen met slechte labels met als doel kostenefficiënt CO2 te besparen, ondersteuning bij isolatie voor lage inkomens of aansluiting van een subsidieregeling bij een wijkgerichte aanpak.


Bron: Rijksoverheid

Handreiking

De handreiking biedt gemeenten en energieloketten handvatten voor de inrichting en uitwerking van een energieloket en de dienstverlening voor particuliere woningeigenaren. De handreiking draagt bij aan standaardisering en uniformering van de werkwijzen van energieloketten, zoals afgesproken in het Klimaatakkoord.

 

Bron: VNG

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 apr 2021

Laatst gewijzigd

19 apr 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.