Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
10 jun 2021 Nieuws

Energietransitielening voor grote Rotterdamse VvE's gestart

De gemeente Rotterdam en SVn lanceren de Energietransitielening VvE Rotterdam. Deze Energietranstielening is onderdeel van het Rotterdamse Energietransitiefonds en speciaal bedoeld voor energiebesparende én woningverbeterende maatregelen voor Verenigingen van Eigenaars (VvE’s).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Energietransitielening VvE is een lening voor Rotterdamse VvE's met minimaal 8 eigenaars en met een aantrekkelijke rente. Om in aanmerking te komen voor de VvE-lening van het Energietransitiefonds moet de VvE minimaal twee maatregelen uitvoeren: één energiebesparende en één woningverbeterende maatregel. Voor zonnepanelen geldt een uitzondering en kunnen 100% gefinancierd worden.

Besparen en verbeteren

Als energiebesparende en duurzame maatregelen gelden onder andere isolerende maatregelen, het aardgasvrij maken van het gebouw en duurzaam opwekken, verwarmen, ventileren en verlichten. Onder gebouwonderhoud vallen werkzaamheden aan het dak, de gevel(s) en de vloer/kruipruimte. Bijvoorbeeld het onderhouden, verbeteren of vervangen van het dak, dakbedekking, goten, schoorstenen/ventilatiekanalen, dakkapel/dakopbouw, metsel- en voegwerk, balkons, installaties, kozijnen, ramen en deuren. Maar ook het vergroten van het gebouw, het verwijderen van asbest en het aanbrengen van zonwering zijn gebouwverbeterende maatregelen en dus te financieren.

SVn beheert het Energietransitiefonds

Een VvE met duurzame plannen kan een Energietransitielening VvE voor minimaal € 25.000 en maximaal € 500.000 aanvragen. Per appartementsrecht geldt een maximumbedrag van € 25.000. De aanvraag voor de lening start bij de gemeente Rotterdam. De VvE sluit de lening af bij  Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). SVn verstrekt, beheert en administreert de lening. De lening wordt beschikbaar gesteld met een bouwdepot. Een Energietransitielening voor kleine VvE’s met minder dan 8 leden is in de maak. De verwachting is dat deze lening in het laatste kwartaal van 2021 beschikbaar komt.

Websites

Op de websites duurzaam010.nl en vve010.nl kunnen geïnteresseerden terecht voor informatie, tips en adviezen over verduurzamen.

 


Bron: SVn

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

10 jun 2021

Laatst gewijzigd

10 jun 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.