Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 jul 2021 Nieuws

Bankgaranties via HDN per 15 juli

Vanaf vandaag is het mogelijk via HDN bankgaranties aan te vragen bij Nationale Waarborg. In samenwerking met Accelerate is het bericht ontwikkeld en dit betekent dat gebruikers direct vanuit Accelerate een bankgarantie kunnen aanvragen en de benodigde stukken kunnen aanleveren. Geeft Nationale Waarborg akkoord, dan wordt de gestelde bankgarantie ook weer via HDN teruggestuurd. Dit betekent meer snelheid en gemak voor klanten en adviseurs.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Geautomatiseerd proces
Bijna alle kopers van particulier onroerend goed in Nederland hebben een bankgarantie nodig voor de waarborgsom van 10% van de waarde van de woning, die zij verschuldigd zijn op het moment dat zij de woning niet afnemen na het verlopen van de ontbindende voorwaarden. Deze verplichting gaan de kopers aan bij ondertekening van de koopovereenkomst.  Het is mogelijk de garantie bij een onafhankelijke partij aan te vragen, zoals Nationale Waarborg. Waar de adviseur eerst via mail, telefoon of de portal van Nationale Waarborg contact legde, kan hij vanaf nu direct vanuit het Accelerate softwarepakket de aanvraag geautomatiseerd via HDN indienen. Als er eventueel stukken moeten worden aangeleverd, zoals een koopcontract, dan kan de adviseur dit ook vanuit zijn software doen. Wanneer Nationale Waarborg akkoord heeft gegeven en de bankgarantie is gesteld, wordt dit als document teruggestuurd via HDN naar de adviseur. Dit kan vervolgens ook als bewijsstuk worden ingediend bij de bank.

Meer snelheid en eind aan dubbel werk
Het vanuit het crm- en/of adviespakket aanvragen en afgeven van de bankgarantie zorgt voor meer snelheid en gemak. De gegevens van de klant, de aan te kopen woning en de gewenste hypotheekconstructie zijn al beschikbaar in het softwarepakket voor het aanvragen van de hypotheek. Door deze gegevens te gebruiken, hoeven er geen dubbele handelingen meer plaats te vinden en is de kans op het maken van fouten ook kleiner. Kopers weten door het via HDN geautomatiseerd aanvragen van de bankgarantie bij Nationale Waarborg sneller waar ze aan toe zijn. Dat is fijn aangezien kopers vaak onder druk staan om snel aan de vereiste voorwaarden te voldoen. Accelerate is het eerste crmpakket die het geautomatiseerd aanvragen van de bankgarantie mogelijk heeft gemaakt. Binnenkort volgen meer crm- en adviespakketten.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 jul 2021

Laatst gewijzigd

15 jul 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.