Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
20 dec 2021 Nieuws

Aflossen en vervolgens opnemen niet vanzelfsprekend

De consumenten willen hun huidige hypothecaire geldlening boetevrij met eigen middelen aflossen om daarna een tweede hypothecaire geldlening af te sluiten met een lagere rente.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Stellingname consument

Tot slot stellen de consumenten dat de bank wel zou hebben meegewerkt aan de hypotheekaanvraag als zij de algehele aflossing van het leningdeel niet vooraf hadden genoemd. De consumenten stellen dat de bank in dat geval een nieuwe hypothecaire geldlening zou hebben verstrekt, omdat de hoogte van de gewenste lening ruim onder de marktwaarde van hun woning ligt en de financiële situatie van de consumenten uitstekend is. De consumenten hadden in dat geval na verstrekking van de tweede hypothecaire geldlening de bestaande hypothecaire geldlening boetevrij met eigen middelen kunnen aflossen. Dit bevestigt volgens de consumenten de stelling dat de weigering onredelijk is.

Beslissing

De consumenten stellen dat de bank op onredelijke gronden weigert een nieuwe hypothecaire geldlening te verstrekken. De commissie oordeelt dat de bank beleidsvrijheid heeft. Het is de commissie niet gebleken dat er sprake is van misbruik of onredelijkheid en onbillijkheid. De vordering van de consumenten wordt derhalve afgewezen.

 

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.