Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
25 jan 2022 Nieuws

Webinar voor mensen die scheiden of uit elkaar gaan

Belastingdienst en Toeslagen organiseren op donderdag 3 februari 2022 van 19.30 tot 20.45 uur het webinar Scheiden of uit elkaar gaan om u te informeren en antwoord te geven op uw vragen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Gaan u en uw partner uit elkaar of bent u net gescheiden? Dan is het goed om ook aan uw belastingen en toeslagen te denken. Want er verandert misschien veel voor u. Deskundigen gaan tijdens het webinar Scheiden of uit elkaar gaan onder andere in op fiscaal partnerschap, de koopwoning en de hypotheekrenteaftrek, het recht op huurtoeslag, co-ouderschap en kinderopvangtoeslag.

Stel uw vraag

Is uw vraag nog niet beantwoord tijdens het webinar? Stel deze dan tijdens het webinar via de chat. De deskundigen van Belastingdienst en Toeslagen geven u graag antwoord.

Aanmelden webinar

U kunt zich nu gratis aanmelden voor het webinar via deze link.

Hebt u het webinar gemist terwijl u zich wel had aangemeld? Dan kunt u het webinar na afloop terugkijken via de aanmeldpagina.

 

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Checklist echtscheiding

De Belastingdienst heeft een webmodule beschikbaar gesteld, waarbij aan de hand van een stel vragen een persoonlijke checklist wordt samengesteld.

Begrippenlijst inkomstenbelasting

In een handzaam overzicht (alfabetisch) worden diverse fiscale begrippen kort omschreven. Het document bevat 46 pagina's met een trefwoord en korte uitleg.

Vragen en antwoorden Webinar Als gezin door het scheidingsproces

Lees de meestgestelde vragen en antwoorden van het webinar Als gezin door het scheidingsproces. Op 16 september 2021 vond het webinar Als gezin door het scheidingsproces van het programma Scheiden zonder Schade plaats.

Geldplan Scheiden

Aan de hand van een online tool van Nibud kan inzicht en overzicht verkregen worden van de inkomsten en uitgaven na echtscheiding.

Meer mogelijkheden verkrijgen schadevrije jaren

Schadevrije jaren kunnen per 1 januari 2022 na overlijden worden overgedragen aan de achtergebleven partner. Ook kunnen schadevrije jaren verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.

Rechter is geen hypotheekadviseur

Belanghebbende en zijn ex-partner maken de afspraak om over het jaar van echtscheiding samen aangifte IB/PVV te doen als fiscaal partners voor het gehele jaar. De ex-partner houdt zich niet aan deze afspraak.

Hypotheekrenteaftrek en echtscheiding

Belanghebbende heeft voor de jaren 2010 tot en met 2014 namens zijn ex-echtgenote, die de woning heeft verlaten, de helft van de hypotheekrente betaald. Belanghebbende heeft dit deel van de betaalde hypotheekrente als aftrekbare onderhoudsverplichting in zijn aangiften opgenomen.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.