Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
8 feb 2022 Nieuws

Scenario's massaal herstel rendementsheffing

Staatssecretaris Van Rij heeft de Tweede Kamer aanvullende informatie aangeboden zoals verzocht in het debat over de uitspraak van de Hoge raad inzake box 3.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download

De documenten zijn opgesteld naar aanleiding van het advies van de Advocaat-Generaal 1 november 2021, maar voorafgaand aan het advies van de Hoge Raad van 24 december 2021. De genoemde varianten zijn dan ook een eerste verkenning gebaseerd op het advies van de AG. Het arrest van de Hoge Raad wijkt echter af van het advies waardoor de varianten niet representatief zijn voor de huidige situatie.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Stand van zaken uitspraak Hoge Raad over box 3

Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de manier waarop vermogen in box 3 wordt belast in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Volgens de uitspraak mag alleen het werkelijk rendement op het vermogen worden belast.

Box 3 perikelen doorgeschoven

Op 4 februari 2022 zal de uitspraak op bezwaar over de jaren 2017 tot en met 2020 worden gepubliceerd. Dat betekent echter niet dat op dat moment al een beslissing is genomen over de beleidsmatige invulling van het rechtsherstel. Ik heb advies bij de Landsadvocaat ingewonnen over de omvang van een uitspraak op massaal bezwaar. De conclusie op grond van het advies is dat op 4 februari a.s. weliswaar collectief uitspraak gedaan moet worden maar dat het juridisch bezien niet noodzakelijk is dat de besluitvorming over de wijze van rechtsherstel daarvóór afgerond is.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 feb 2022

Laatst gewijzigd

8 feb 2022

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.