Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
25 mrt 2022 Nieuws

Wetsvoorstel excessief lenen bij eigen vennootschap

Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 en de Invorderingswet 1990 ter bestrijding van belastinguitstel en -afstel als gevolg van excessief lenen bij een eigen vennootschap (Wet excessief lenen bij eigen vennootschap).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Om het bovenmatige deel van een schuld van een aanmerkelijkbelanghouder bij zijn of haar eigen vennootschap te bepalen, geldt op grond van het wetsvoorstel een kwantitatieve grens die is vormgegeven als het zogenoemde maximumbedrag.

Het maximumbedrag geldt op grond van het wetsvoorstel voor de aanmerkelijkbelanghouder en zijn partner gezamenlijk. In het coalitieakkoord is afgesproken dat het maximumgedrag wordt verhoogd van € 500.000 naar € 700.000.
Dit wordt met deze nota van wijziging in het wetsvoorstel verwerkt.

Wanneer het totaal aan schulden op de peildatum meer bedraagt dan het maximumbedrag (van € 700.000 of het bedrag dat resulteert na verhoging met een eerder in aanmerking genomen fictief regulier voordeel), dan wordt het meerdere als fictief regulier voordeel belast.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Wet excessief lenen bij eigen vennootschap

Staatssecretaris Vijlbrief stuurde de Tweede Kamer de nota naar aanleiding van het nader verslag en een nota van wijziging inzake het wetsvoorstel Wet excessief lenen bij eigen vennootschap.

Wetsvoorstel ontmoedigen lenen eigen vennootschap van start

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die bovenmatig geld lenen bij hun eigen vennootschap moeten vanaf 2022 belasting betalen over leningen die uitstijgen boven 500.000 euro, eigenwoningschulden uitgezonderd. Over dit wetsvoorstel (Wet excessief lenen bij eigen vennootschap), dat in september vorig jaar al is aangekondigd, start het Ministerie van Financiën een internetconsultatie van 4 maart tot en met 1 april 2019.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 mrt 2022

Laatst gewijzigd

25 mrt 2022

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.