Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
22 jun 2022 Nieuws

Evaluatie Wet Algemeen Pensioenfonds

Dit rapport beschrijft de resultaten van het onderzoek of de Wet algemeen pensioenfonds de beoogde doelstellingen behaalt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een APF is een pensioenuitvoerder en heeft, kort gezegd, tot doel om werkgevers en pensioenfondsen een aanvullende keuzemogelijkheid te geven in de consoliderende pensioenmarkt, die hen in staat moet stellen met behoud van eigenheid een reductie van kosten en governancelasten te realiseren.

Evaluatie

In de evaluatie is gekeken of de doelstellingen zijn gerealiseerd die in het wetgevingstraject zijn geformuleerd. Op hoofdlijnen blijkt het volgende. Algemeen pensioenfondsen spelen een belangrijke rol in de uitvoering van pensioenregelingen, met name bij de consolidatie van pensioenfondsen. Bij de keuze voor een APF boven alternatieve uitvoeringsvormen blijkt behoud van eigenheid vaak doorslaggevend.

De besturen van een APF hebben de opdracht om in volledige onafhankelijkheid van de oprichtende instanties en in het belang van deelnemers van het APF te handelen. Bij de keuze voor een APF boven alternatieve uitvoeringsvormen blijkt behoud van eigenheid vaak doorslaggevend. De besturen van een APF hebben de opdracht om in volledige onafhankelijkheid van de oprichtende instanties en in het belang van deelnemers van het APF te handelen.
Dat geldt in algemeenheid ook ten aanzien van het functioneren van belanghebbendenorganen binnen de APF’en.

Beperkte kostenreductie

Verder zijn de kosten bij APF’en lager dan bij kleinere en middelgrote ondernemingspensioenfondsen. Alhoewel de kosten lager zijn, is de kostenreductie niet zo groot als in eerste jaren was verwacht en was opgenomen in de Wet APF.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 jun 2022

Laatst gewijzigd

22 jun 2022

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.