Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
1 feb 2023 Nieuws

Financieringsmonitor 2022

Minister Adriaansens informeerde de Tweede Kamer over de Financieringsmonitor 2022. De Financieringsmonitor geeft een overzicht van de zoektocht naar externe financiering door ondernemers in de business economy in de periode juli 2021 tot en met juni 2022.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De grootste verandering ten opzichte van de afgelopen jaren is het aantal ondernemers met een (deels) succesvolle financieringsaanvraag. In 91% van de gevallen is de uitkomst van een aanvraag positief. Dit is een trendbreuk met voorgaande jaren, vorig jaar lag dit percentage nog op 77%. Indien een aanvraag niet succesvol is (9%) komt dit ook vaker doordat de ondernemer zelf de aanvraag heeft ingetrokken (31%) en minder vaak door een afwijzing van de financier. De grootste stijging in succesvolle aanvragen is te zien bij het micro- en kleinbedrijf.

Dit is een positieve ontwikkeling. Het afwijzingspercentage ligt hiermee op een vergelijkbaar niveau als dat van andere EU-landen.

Familiebedrijven

Daarnaast zijn dit jaar in de Financieringsmonitor ook familiebedrijven onderzocht. De monitor wijst uit dat familiebedrijven minder vaak een externe financieringsbehoefte hebben dan niet-familiebedrijven, maar als ze een behoefte hebben zijn familiebedrijven wel succesvoller in het aantrekken van externe financiering dan niet-familiebedrijven.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Financieringsmonitor 2021

In deze editie van de Financieringsmonitor is ook stilgestaan bij de gevolgen van corona voor bedrijven en in het bijzonder voor de externe financiering van bedrijven.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

1 feb 2023

Laatst gewijzigd

1 feb 2023

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.