Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 feb 2023 Nieuws

Onderzoek mobiliteitsverzekering

Rapport over de mogelijkheden en haalbaarheid van een persoonsgebonden mobiliteitsverzekering voor onder meer deelmobiliteit, de commerciële verhuurmarkt van voertuigen en in de toekomst mogelijk deels zelfrijdende voertuigen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De deelmobiliteitsmarkt heeft in toenemende mate te maken met verzekeraars die de deelvoertuigen niet meer kunnen verzekeren. Onder andere door onveilig rijgedrag is er een hoge, stijgende, schadelast die de rentabiliteit van dergelijke verzekeringen onder druk zet. Dit werkt door op de verzekeringsvoorwaarden en premies voor mobiliteitsaanbieders, die deze stijgende kosten in een conncurrerende mobiliteitsmarkt niet meer kunnen doorberekenen aan de gebruikers.

Belang

Het is van belang om deze schadelast en verzekerbaarheid te verbeteren. Deelmobiliteit levert namelijk een belangrijke bijdrage aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid, zeker dankzij de toenemende elektrificatie van deelvoertuigen.

Rijbewijsverzekering

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat de 'Rijbewijsverzekering' een betere verdeling van de fors gestegen verzekeringskosten kan opleveren. Bovendien kan het ook een antwoord zijn op de autonome auto die in de file de controle van het voertuig van de bestuurder overneemt.

 

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 feb 2023

Laatst gewijzigd

15 feb 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.