Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
8 jul 2005 Nieuws

‘Geen trek in prestatieloon’

Tweederde van de Nederlandse werknemers ziet niets in prestatieloon. Ze spelen liever op zeker, ook als het uiteindelijke loon hoger is door goede prestaties. Zo’n 94 procent zegt volgens de Arbeidsmonitor van Randstad een vast loon aantrekkelijk te vinden vanwege de zekerheid van hun inkomsten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Nederland valt daarmee duidelijk uit de toon in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland, waar driekwart het vaste inkomensniveau belangrijk zegt te vinden. Op dit moment is van slechts 9 procent van de werkenden in Nederland een deel van het salaris afhankelijk van de prestatie. In Duitsland ligt dit percentage op 18 procent.

Ook waar het gaat om de mobiliteit van werkenden scoort Nederland lager dan Duitsland. Nederlandse werkenden bewegen zich veel minder op de arbeidsmarkt dan de Duitsers. Dat is het gevolg van de dalende trend in het vertrouwen in het vinden van een andere baan.

Met name onder laag opgeleiden, ouderen (46+) en werkenden bij de overheid is deze dalende trend goed zichtbaar. In Nederland is 21 procent in enige mate bang voor het verliezen van zijn of haar baan. Iets meer dan de helft van de werkenden is enigszins of sterk toe aan een nieuwe uitdaging in het werk (56 procent).

 

Bron: Nu.nl, 08-04-2005

 

Rubrieken

Opvoerdatum

8 jul 2005

Laatst gewijzigd

8 jul 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.