Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
21 mei 2008 Nieuws

Winst SNS lager

Bankverzekeraar SNS Reaal heeft het afgelopen kwartaal minder winst geboekt door eenmalige posten. Zonder deze eenmalige factoren kwam het resultaat uit op ongeveer hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het verzekeringsbedrijf boekte een hogere winst, hoewel de winst uit levensverzekeringen onder druk stond door lagere aandelenkoersen. De consolidatie van het overgenomen AXA had een positief effect op het resultaat van het schadebedrijf. Zonder het effect van de storm Kyrill veerde de nettowinst in het eerste kwartaal op vergeleken met het verlies in de eerste helft van vorig jaar, zo stelt SNS.

 

SNS Retail Bank

Bij SNS Retail Bank viel het resultaat lager uit. De nettorentebaten bleven onder druk staan, maar zijn stabiel vergeleken met de tweede helft van afgelopen jaar. Het onderdeel zag de hypotheekportefeuille nauwelijks groeien en het marktaandeel daalde wat vergeleken met vorig jaar.

 

De rentebaten uit overige producten stegen flink vergeleken met de eerste helft van vorig jaar, vooral die uit sparen. Spaarcampagnes waren een succes, aldus SNS, en leidden tot een sterke instroom van spaargelden en een hoger marktaandeel.

 

Huizenprijzen

SNS Reaal ziet de Nederlandse economie nog steeds groeien en stelt dat de huizenprijzen robuust zijn. De kwaliteit van de leningenportefeuille van SNS Bank blijft solide, aldus de bank. SNS meldde eerder geen beleggingen te hebben in de noodlijdende Amerikaanse hypotheekmarkt.

 

De bank stelde verder dat de overname van Swiss Life NL & België eind april is afgerond. De eerder aangekondigde verkoop van Swiss Life België aan Delta Lloyd vindt waarschijnlijk in het tweede kwartaal plaats, aldus SNS.

 

Bron: De Financiële Telegraaf, 21-05-2008

Rubrieken

Opvoerdatum

21 mei 2008

Laatst gewijzigd

21 mei 2008

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.