Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 jun 2008 Nieuws

Onderzoek in VS naar Rabobank

De Amerikaanse belastingdienst, IRS, voert een onderzoek uit naar de mogelijke betrokkenheid van de Rabobank bij belastingontduiking. De bank zou het in Atlanta gevestigde bedrijf Newell Rubbermaid hebben geholpen bij het vermijden van belastingbetaling.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens The Wall Street Journal gaat het om een transactie ter waarde van 450 miljoen dollar waarin de Nederlandse bank bijstand zou hebben verleend. Joseph Insinga, de klokkenluider die werkzaam was bij de Rabobank, is deze week ondervraagd door de IRS. Volgens hem heeft zijn oud-werkgever zich schuldig gemaakt aan transacties die puur gericht waren op belastingontduiking en niet dienden voor legitieme zakelijke doeleinden. Bovendien zou de bank voor haar hulp ’stevige vergoedingen’ hebben ontvangen.

 

Eerdere berichten over de rol van de Rabobank in belastingontduiking door Amerikaanse bedrijven zijn door de bank ontkend. In het geval van de Newell-zaak zou de Rabobank hebben geholpen bij het verkopen van debetrekeningen van grote klanten met korting aan een nieuw gecreërd buitenlands bedrijf. Vervolgens ontving Newell belastingaftrek op basis van die korting.     

 

Bron: NUzakelijk, 30-05-2008

Rubrieken

Opvoerdatum

2 jun 2008

Laatst gewijzigd

2 jun 2008

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.