Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 jun 2008 Nieuws

Nationale HypotheekPas schakelt AFM in

Nationale HypotheekPas (NHP) heeft donderdag de AFM ingeschakeld om zich te buigen over mogelijke gerechtelijke overtredingen door DSB, Fortis, Postbank en Rabobank.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

NHP verwijt de verzekeraars oneerlijke concurrentie wat NHP 300 polissen per maand zou kosten ofwel twee ton per maand.

 

De grote verzekeraars handelen volgens NHP in strijd met het Europees recht door consumenten te weigeren hun overlijdensrisicoverzekering over te sluiten naar een andere verzekeraar. Het viertal heeft samen ongeveer 35 procent van deze markt in handen. Klanten kunnen volgens de Consumentenbond in tachtig procent van de gevallen geld besparen als ze overstappen op een andere overlijdensrisicoverzekering.

 

Eerder bracht de NHP ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit al op de hoogte van onregelmatigheden bij de vier grote verzekeraars. De NMa onderzoekt nog of de beschuldigingen kunnen worden hardgemaakt.

 

De AFM liet donderdag weten eerst te onderzoeken of de melding van de NHP er een is voor de AFM om zich in vast te bijten. Naar verwachting wordt binnen een week bekend of dat inderdaad het geval is.

 

Bron: Novum, 19-06-2008

Uw mening

 
René van Erve
24 jun 2008
Wie was ook al weer Vie D'or????
 
Paul Otker
23 jun 2008
Het feit dat zij slechts 30% herverzekerd hebben en nog weining "financiële body" hebben om tegenvallende overlijdensrisico's af te dekken, betekent een flink risico voor de nabestaanden van de verzekerden.
 
Henk Vriesman
20 jun 2008
Quantum leben is toegelaten op de Ned. markt en staat onder toezicht van DNB en AFM. Dat de grote jongens dwarsliggen is alleen eigen belang. Premies van ORV's zijn in Nederland nochsteeds veel te hoog als je vergelijkt met de UK of de VS.
 
René van Erve
20 jun 2008
Quantum Leben is van oorsprong een Liechtensteinse verzekeringsmaatschappij. Heel terecht dat de maatschappijen deze polis weigeren. Het is niet officieel een in Nederland gevestigde verzekeringsmaatschappij. Wie houdt toezicht??? De Nederlandse of de Liechtensteinse staat???
 
Erwin Klein
20 jun 2008
Zou dat iets te maken kunnen hebben met de structuur , NHP , T@F , Quantum Leben , Hannover verzekeringen en met de polisvoorwaarden. OK n.a.v. een artikel in het AD hebben ze de dranclausule eruit gehaald na eerder de en bloc clausule verwijderd te hebben.

Het blijft een label produkt met de onzekerheid wat er gebeurt als NHP niet meer zou bestaan.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

20 jun 2008

Laatst gewijzigd

24 jun 2008

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.