Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 jun 2008 Nieuws

Fortis-topman Votron voert blacklist VEB aan

Niet Rijkman Groenink, maar Fortis-topman Votron staat eerste op een lijst van beloningsschandalen die is samengesteld door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Votron ontving een bonus van 2,5 miljoen euro, terwijl de aandeelhouders de afgelopen jaren 15 miljard euro zagen wegsmelten door de ingezakte beurskoersen. Volgens de VEB was de bonus het dubbele van wat Fortis met haar aandeelhouders had afgesproken. Fortis heeft bovendien het salaris van Votron met 73 procent verhoogd, zonder dit aan de aandeelhouders voor te leggen.

 

De topman kreeg de bonus vanwege de overname van ABN Amro en om de waardeloos geworden aandelen- en optiepaketten te compenseren. De VEB vindt dat vreemd, omdat Fortis serieuze financieringsproblemen lijkt te ondervinden als gevolg van de overname.

 

De volledige lijst van de VEB:

1. Jean Paul Votron (Forits) 2. Anders Moberg (Ahold) 3. Frans Koffrie (Corporate Express) 4. Harry de Smedt (Unit4 Agresso) 5. Maarten Fontein/Martin van Geel (Ajax) 6. Zack Miles/Tex Gunning (Vedior) 7. Frans Eelkman Rooda (OPG) 8. Jeroen van der Veer (Shell) 9. Rijkman Groenink (ABN Amro) 10. Ab Pasman (Grolsch).

 

Bron: ANP, 21-06-2008

Uw mening

 
René Vos
23 jun 2008
Optiepakketten compenseren? Maar die zijn er toch juist om er van te profiteren als je als topman goed werk levert. En lever je dat niet en wordt je gecompenseerd. En hoeveel verliezen er ook al weer hun baan, goed of niet goed gepresteerd ?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

23 jun 2008

Laatst gewijzigd

23 jun 2008

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.