Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
2 nov 2018 Kennis

Aanpassingen Gedragscode Consumptief Krediet

De Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) voert per 1 januari 2012 drie wijzigingen door in haar Gedragscode Consumptief Krediet.
22 jan 2014 Nieuws

CBb vernietigt AFM boete overkreditering

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in hoger beroep een boete van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van € 24.000 vernietigd. De boete was in 2010 opgelegd aan Mercedes-Benz Financial Services B.V. (Mercedes-Benz). Volgens de AFM was het beleid van Mercedes-Benz bij het aanbieden van consumptief krediet niet genoeg gericht op het voorkomen van overkreditering.
12 jul 2013 Nieuws

Studieschuld in relatie tot hypotheekregels

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer over mogelijke beperkingen van leencapaciteit door de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF).
28 aug 2012 Nieuws

Gemakkelijker krediet met Kredietpaspoort

Zestien innovatieve MKB-ondernemers willen de komende twee jaar Het Kredietpaspoort ontwikkelen. Het Kredietpaspoort geeft MKB-ers en ZZP-ers meer eigen regie en sneller toegang tot krediet.
24 aug 2012 Nieuws

Ratingbureaus onder vuur

Een foutieve of ongefundeerde rating kan kredietbeoordelaars voortaan duur komen te staan. Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat kredietbeoordelaars als Standard & Poor’s, Fitch of Moody’s zich bij hun bevindingen niet langer kunnen schuilen onder het recht op vrije meningsuiting. Ratings moeten ‘op feiten gebaseerde meningen’ zijn, waartegen je kunt procederen.
7 dec 2011 Nieuws

Kredietbeoordelaars onder de loep

De Europese waakhond voor de financiële markten, ESMA, gaat de kredietbeoordelaars beoordelen. Dit jaar hebben in totaal 15 beoordelaars toestemming gekregen om in Europa kredietbeoordelingen af te geven over onder meer de kredietwaardigheid van landen en banken. Nu is het tijd voor extra toezicht op die beoordelaars, aldus ESMA.
29 nov 2011 Nieuws

Moody's waarschuwt 87 banken

Kredietbeoordelaar Moody's waarschuwt 87 banken in vijftien Europese landen voor een afwaardering, vooral in Spanje, Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Ook zes Nederlandse banken lopen het risico op een lager oordeel.
12 aug 2011 Nieuws

Noodfonds geen gevaar Nederlandse AAA-status

De kredietwaardigheid van de Nederlandse overheid is op geen enkele manier in het geding, ook niet als het noodfonds voor zwakke eurolanden zou worden vergroot. Dat zeggen kredietbeoordelaars Fitch en S&P tegenover Het Financieele Dagblad.
15 jul 2011 Nieuws

'Macht kredietbeoordelaars beperken'

“Kredietbeoordelaars als Moody’s, Fitch en Standard and Poor’s zijn te machtig”, aldus Steven Maijoor, voorzitter van de Europese financiële autoriteit ESMA, donderdag in het televisieprogramma EenVandaag.
23 jun 2011 Nieuws

Financieel Ombudsman doet uitspaak in kredietzaak

De Financiële Ombudsman heeft uitspraak gedaan in een zaak waar sprake was van overkreditering vanwege valse informatie die de consument had verstrekt. De consument vond dat de kredietovereenkomst vernietigd moest worden omdat ze nooit een kredietbedrag had moeten kunnen lenen als de kredietinstelling haar financiële draagkracht behoorlijk had onderzocht.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.