Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
23 sep 2022 Nieuws

Koersrisico voor adviseur?

De consument heeft zijn levensverzekering met een garantiekapitaal in 1998 omgezet naar een beleggingsverzekering. Hierdoor is het garantiekapitaal komen te vervallen. Uiteindelijk heeft de verzekering minder opgebracht dan het aanvankelijke garantiekapitaal.
25 mrt 2016 Nieuws

Verbond van Verzekeraars ziet mogelijkheden voor ‘herkansing’ variabele premie-uitkering

Staatssecretaris J. Klijnsma heeft overleg gehad met het Verbond van Verzekeraars over een mogelijk alternatief voor de mensen die in de periode 1 januari 2014 tot 8 juli 2015 een pensioen hebben ingekocht en toen geen gebruik hebben kunnen maken van de pensioenknip.
10 mrt 2016 Nieuws

AFM: Meerderheid beleggers heeft een specifiek doel voor ogen

Uit recent consumentenonderzoek voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat bijna de helft van alle beleggers een specifiek doel voor ogen heeft bij het beleggen, zoals het aflossen van de hypotheek, het aanvullen van inkomen of pensioen. De toename van het doelbeleggen zien we vooral bij execution only beleggers. De AFM vindt het een goede ontwikkeling dat consumenten nadenken over hun vermogensopbouw.
28 mrt 2013 Nieuws

Fondsbeleggers vaak onrealistisch over te behalen rendement

Beleggers letten onvoldoende op de kosten van beleggingsfondsen schrijft de AFM, zelfs als ze aangeven dat ze kosten wel belangrijk vinden. Ook zijn ze vaak onrealistisch over het te behalen toekomstige rendement. Dat blijkt uit de Consumentenmonitor eind 2012. Terwijl kosten en rendement belangrijke aspecten zijn bij het opbouwen van vermogen.
8 mrt 2013 Nieuws

Kifid uitspraak: 'waarschuwingsplicht' en zorgplicht

Kifid heeft 'klager' deels in het gelijk gesteld vanwege de ontoereikende nakoming van de zorgplicht van de adviseur jegens zijn cliënt. Ook de 'passage - let op' boven de handtekening wordt als niet toereikend beschouwd. De Commissie is van oordeel dat een adviseur zich ervan dient te vergewissen of een consument zich daadwerkelijk bewust is welke consequenties aan een verstrekt advies verbonden zijn.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.