Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
9 nov 2021 Nieuws

Makelaars moeten biedlogboek invoeren

Minister Ollongren wil dat makelaars gaan werken met een automatisch biedlogboek. Dit is een van de maatregelen om misstanden bij makelaars aan te pakken. Het koopproces moet hiermee transparanter worden.
10 jul 2020 Nieuws

Helft woningen verkocht boven vraagprijs

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren: 52% van alle woningen werd voor meer verkocht dan dat ervoor gevraagd werd. De prijs van de gemiddeld verkochte woning bedraagt € 335.000, dat is 8,8% meer dan een jaar geleden. Het aantal transacties steeg ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar maar daalde licht met bijna 4% in vergelijking met het jaar ervoor. Dit blijkt uit NVM cijfers van het tweede kwartaal.
21 mei 2019 Nieuws

Huizenprijzen april 2019

Bestaande koopwoningen waren in april 7,7 procent duurder dan in april 2018. Dat is dezelfde stijging als in maart. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
21 aug 2017 Nieuws

Koopwoningen wederom duurder

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,6 procent duurder dan in juli 2016. De stijging is wat minder groot dan in de voorgaande twee maanden. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen.
Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
24 nov 2016 Nieuws

Rechtspraak: grondslag bijtelling auto van de zaak

Rechtbank Gelderland heeft een uitspraak gedaan over de vraag wat de grondslag is voor de berekening loonheffing wegens privégebruik auto, ter beschikking gesteld door de werkgever. De stelling van belastingplichtige was dat voor de grondslag van de bijtelling de lagere dealerprijs gebruikt diende te worden in plaats van de catalogusprijs.
14 jan 2016 Nieuws

NVM: Aanpassingen in vraagprijs nemen af

De steeds verder aantrekkende woningmarkt heeft ook tot gevolg dat verkopers steeds minder vaak de vraagprijs van de woning aan hoeven te passen. Halverwege het 4de kwartaal 2015 staat ruim 60% van de bestaande koopwoningen met de eerste vraagprijs in aanbod. Steeds meer verkopers zijn van mening dat zij in de huidige markt hun vraagprijs niet aan hoeven te passen, meldt NVM.
5 jan 2016 Nieuws

Prijsonderhandelingen het spannendst voor huizenkopers

Bij het kopen van een huis zijn de prijsonderhandelingen het spannendst. 50% van de huizenkopers geeft aan de prijsonderhandelingen spannend tot zeer spannend te vinden. Ook de onzekerheid over de hypotheek en het gekozen huis grijpt samenwonenden aan. Dit blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden onder ruim 1000 samenwoners.
10 mrt 2015 Nieuws

De effecten van gedwongen verkopen op huizenprijzen

Sinds de kredietcrisis van 2008 zijn de huizenprijzen in Nederland sterk gedaald. Huiseigenaren die vanwege bijvoorbeeld een echtscheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid hun huis moesten verkopen, werden daardoor steeds vaker geconfronteerd met een restschuld. Het CPB heeft de effecten van gedwongen verkopen op huizenprijzen in Nederland onderzocht, zie 'Discussion paper', engelstalig.
27 aug 2014 Nieuws

Woningkoper betaalt 11,5% minder dan vraagprijs

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning ligt in 2014 11,5% lager dan de initiële vraagprijs. Een koper betaalt hiermee gemiddeld 34 duizend euro minder voor een koopwoning dan de vraagprijs. Dit verschil loopt op voor huizen die langer te koop staan. Voor woningen die langer dan 2 jaar te koop staan is de afslag gemiddeld 23,2% en betalen kopers gemiddeld 68 duizend euro minder dan de vraagprijs.
20 mei 2014 Nieuws

Aantal bezwaarschriften WOZ waarde gedaald

Volgens RTL Z hebben minder Nederlanders bezwaar aangetekend tegen de WOZ-waarde van hun woning. Volgens voorlopige cijfers van de Waarderingkamer (waar RTL Z over beschikt) blijkt dat vorig jaar 3 procent van de huiseigenaren bezwaar heeft aangetekend. Dit jaar gaat het om 1,7%. Een daling van ruim 40%.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.