Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 mrt 2024 Nieuws

Alcoholuitsluiting en polisvoorwaarden niet ontvangen?

De rechtbank kan niet vaststellen dat verzekeringnemer ooit polisvoorwaarden heeft ontvangen. Dat betekent echter niet dat er voor de telefonisch afgesloten verzekering geen voorwaarden zouden gelden.
3 sep 2020 Nieuws

Niet meer opleggen van het alcoholslotprogramma

Onderhavig wetsvoorstel strekt ertoe de bepalingen betreffende het opleggen en de uitvoering van het alcoholslotprogramma (ASP) in het kader van het bestuursrecht te schrappen uit de Wegenverkeerswet 1994 (verder te noemen: WVW 1994) en de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 (verder te noemen: WRM 1993).
8 nov 2019 Nieuws

Zwaardere maatregelen tegen rijden onder invloed

Wie met een slok op achter het stuur kruipt, loopt straks het risico dat hij al bij zijn eerste veroordeling een forse tik op de vingers krijgt. Straks kan de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid direct na de uitspraak laten ingaan als de kans op recidive groot is.
8 mrt 2018 Nieuws

Hogere strafmaat voor (zeer) gevaarlijk rijgedrag

Minister Grapperhaus wil korte metten maken met automobilisten die de veiligheid van andere weggebruikers ernstig in gevaar brengen. Met een aantal maatregelen wil hij de verkeersveiligheid verbeteren.
16 jan 2017 Nieuws

Alcoholmeter wordt ingezet bij alcoholverbod

Per 16 januari 2017 start in Rotterdam en Oost-Nederland een pilot met de Alcoholmeter. De Alcoholmeter controleert 24/7 of de drager alcohol heeft gedronken. De pilot heeft tot doel te testen of de Alcoholmeter geschikt is voor toepassing in het strafrecht ter controle op de naleving van het alcoholverbod.
24 mei 2016 Nieuws

Kamervragen alcoholslot

Minister M.H. Schultz van Haegen heeft uitgebreid antwoord gegeven op Kamervragen over het besluit om het alcoholslot op te heffen.
19 feb 2016 Nieuws

Duidelijkheid over alcoholslotprogramma

Minister Van der Steur heeft de Tweede Kamer laten weten dat er geen alcoholslotprogramma 2.0 komt. Voor mensen die eerder een besluit 'alcoholslotprogramma' kregen van het CBR verandert er niets.
4 mrt 2015 Nieuws

Alcoholslotprogramma gestopt

De Hoge Raad heeft 3 maart 2015 een uitspraak gedaan over het alcoholslotprogramma. De HR heeft geoordeeld dat iemand die verplicht moet deelnemen aan het alcoholslotprogramma daarnaast niet ook nog strafrechtelijk kan worden vervolgd. De Raad van State heeft 4 maart 2015 een uitspraak gedaan over het alcoholslotprogramma.
25 sep 2014 Nieuws

Haagse hof verklaart het OM niet-ontvankelijk in de vervolging in verband met alcoholslot

Het Gerechtshof in Den Haag heeft op 22 september 2014 in drie strafzaken waarin het ging om rijden na gebruik van alcohol, het openbaar ministerie niet-ontvankelijk in de vervolging verklaard. De reden hiervoor is dat er al door het CBR aan de betrokkenen een alcoholslot was opgelegd.
23 okt 2013 Nieuws

CBR mag alcoholslotprogramma aan vrachtwagenchauffeurs opleggen

?Het opleggen van een alcoholslotprogramma aan chauffeurs met een vrachtwagenrijbewijs is een maatregel gebaseerd op een 'criminal charge' die niet onevenredig zwaar is gelet op het doel ervan. Dit blijkt uit drie uitspraken die de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vandaag (23 oktober 2013) openbaar heeft gemaakt. Tegen de uitspraken van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.