Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 dec 2022 Nieuws

AFM consulteert aanvulling Leidraad vergoeding vervroegde hypotheekaflossing

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil een passage toevoegen aan de bestaande 'Leidraad vergoeding voor vervroegde aflossing van de hypotheek’. Wij zien aanleiding om in de leidraad te verduidelijken op welk moment de vergelijkingsrente wordt vastgesteld. De consultatie loopt tot 6 januari 2023.
27 jul 2022 Nieuws

Eindejaarsregeling 2022 (internetconsultatie)

In de Eindejaarsregeling is een aantal wijzigingen opgenomen van enkele regelingen.
30 dec 2021 Nieuws

Toetsmoment en mislukte incasso hypotheeklast 31 december

Stel de maandincasso voor de hypotheek vindt normaal gesproken de laatste dag van de maand plaats, maar vanwege storing of niet toereikend saldo wordt het termijnbedrag niet geïncasseerd. Dit terwijl er wel sprake is van een annuïtaire hypotheek vallend onder het nieuwe regime (BP2013). Dan kan er een fiscaal 'probleem' ontstaan, doordat op het toetsmoment (31 december) niet voldaan wordt aan het aflosschema.
19 okt 2020 Kennis

Vragen en antwoorden over het wetsvoorstel 'Wet differentiatie overdrachtsbelasting'

Staatssecretaris Vijlbrief heeft uitgebreid gereageerd op vragen over het wetsvoorstel 'Wet differentiatie overdrachtsbelasting'.
17 okt 2017 Nieuws

Reactie op brief over het toetsmoment bij hypotheken

Minister Dijsselbloem heeft in een Kamerbrief gereageerd op de brief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en De Hypotheekshop over het toetsmoment bij hypotheken.
15 dec 2016 Nieuws

Overgangstermijn toetsmoment nieuwe leennormen is schijnoplossing

De OvFD is van mening dat de overgangstermijn tot 1 februari 2017 inzake het toetsmoment nieuwe leennormen voor hypotheekverstrekking een schijnoplossing is. De minister geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat consumenten niet in de problemen worden gebracht door de overgang naar de nieuwe werkwijze, maar het is nu al duidelijk dat consumenten wél de dupe gaan worden van deze wijziging. De OvFD roept de minister dan ook op om alsnog zo spoedig mogelijk te regelen dat voor hypotheekaanvragen, die in 2016 door consumenten zijn gedaan, ten behoeve van het bindend aanbod dat in 2017 plaatsvindt met de hypotheeknormen van 2016 mag worden gerekend. Dus zonder overgangstermijn, die ongetwijfeld tot grote problemen gaat leiden voor consumenten die in alle vertrouwen in 2016 een hypotheekaanvraag hebben ingediend.
16 mei 2014 Nieuws

Eindejaarsuitkering gebruikt voor extra aflossing?

De aflossingstermijn voor een eigenwoningschuld onder het nieuwe regime is 360 maanden. Mag ik de eerste jaren meer aflossen dan volgens het annuïtair aflossingsschema en in latere jaren minder? Dit om mijn toekomstige lasten - tijdelijk - te verlichten.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.