Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
17 jan 2022 Nieuws

Tegenvallende belastingteruggave

Volgens de consument heeft de hypotheekadviseur van de bank tijdens een telefoongesprek onjuiste informatie verstrekt over het bedrag van de belastingteruggave voor de eenmalige kosten van de nieuwe financiering. De belastingteruggave blijkt lager dan verwacht en de consument vordert hiertoe een schadevergoeding van de bank.
6 mei 2021 Nieuws

Verlenging inlevertermijn van de aangifte inkomstenbelasting

Door de coronamaatregelen is het voor veel mensen helaas niet mogelijk om hulp op locatie te krijgen bij het doen van belastingaangifte. Hierdoor kan misschien niet iedereen dit op tijd doen. Geldt dit voor u? En hebt u een DigiD-machtigingscode? Dan wordt de inlevertermijn van uw belastingaangifte verlengd tot 1 september 2021.
28 mrt 2018 Nieuws

Verbeteringen doorgevoerd bij BelastingTelefoon

De Belastingdienst heeft verbeteringen doorgevoerd, maar krijgt van de Consumentenbond nog steeds een onvoldoende. Minister Hoekstra heeft inmiddels aangegeven dat verbeteringen op komst zijn, "Het moet beter en zal eind van dit jaar beter gaan." gaf hij aan bij RTL Z.
5 apr 2017 Nieuws

Belastingtelefoon blijft werken aan verbetering dienstverlening

Tussen de twaalf en dertien miljoen mensen bellen elk jaar de Belastingtelefoon. Negentig procent van hun vragen wordt juist beantwoord. De Consumentenbond concludeert in een eigen onderzoek dat de Belastingtelefoon specifiek fiscale vragen minder goed beantwoordt. Deze organisatie geeft de dienstverlening van de Belastingtelefoon daarom een onvoldoende. De Belastingdienst heeft aanvullende maatregelen genomen om de dienstverlening verder te verbeteren.
14 dec 2016 Nieuws

Telefonisch bezwaar ingetrokken bij Belastingdienst?

Hebt u tussen 11 november 2009 en 1 november 2016 telefonisch contact gehad met de Belastingdienst naar aanleiding van een bezwaar? En hebt u tijdens dat telefoongesprek uw bezwaar ingetrokken? Dan krijgt u nu alsnog de mogelijkheid de behandeling van uw bezwaar voort te laten zetten. Dit meldt de Belastingdienst.
26 feb 2016 Nieuws

Reactie Belastingdienst op onderzoek Consumentenbond BelastingTelefoon

De Consumentenbond heeft in het najaar van 2015 onderzoek gedaan naar de fiscale kwaliteit van de beantwoording van vragen bij de BelastingTelefoon. Voor deze steekproef zijn tien verschillende, fiscale vragen gesteld aan de BelastingTelefoon. De Consumentenbond geeft een onvoldoende: de beantwoording is volgens het onderzoek onvolledig en/of onjuist. De uitkomsten van het onderzoek stroken niet met de uitkomsten van het kwaliteitsonderzoek dat de BelastingTelefoon zelf continu laat uitvoeren. Uit dit onderzoek blijkt dat in 2015 89% van de fiscale vragen juist werd beantwoord.
19 jun 2015 Nieuws

Belastingdienst verstuurt herinneringen

Sinds afgelopen maandag (15 juni) heeft de Belastingdienst ruim 320.000 herinneringen gestuurd naar mensen van wie de Belastingdienst nog geen aangifte inkomstenbelasting over 2014 had ontvangen. In vrijwel alle gevallen waarin de BelastingTelefoon werd gebeld, bleek dat de bellers of hun gemachtigden wel een aangifte hadden ingevuld, maar deze niet hadden verstuurd.
4 mei 2015 Nieuws

BelastingTelefoon

De BelastingTelefoon verwerkte afgelopen twee maanden bijna 1,5 miljoen vragen over de aangifte. De fiscus heeft ook circa 10 duizend Twittervragen beantwoord via het account @Belastingdienst.
24 okt 2014 Nieuws

Volgend jaar maand extra tijd voor IB aangifte 2014

De belastingaangifte over 2014 hoeft volgend jaar niet voor 1 april, maar mag ook tot 1 mei 2015 ingeleverd worden, meldt de Belastingdienst. Dit geldt dan voor particulieren en ondernemers.
12 mei 2014 Nieuws

Antwoorden op schriftelijke vragen over Belastingdienst

Staatssecretaris Wiebes van Financiën beantwoordt schriftelijke vragen over de 13e halfjaarsrapportage van de Belastingdienst. Hierna een selectie uit de 80 vragen die beantwoord zijn.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.