Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
9 aug 2023 Nieuws

(Aangepaste) Boete voor BKR

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) had met zijn besluit van 30 juli 2019 aan Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) een boete opgelegd van € 830.000 vanwege twee overtredingen van de AVG.
26 mei 2023 Nieuws

Vijf jaar AVG: veel kleine financiële dienstverleners hebben website niet op orde

Vijf jaar na invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is bij bijna 30% van de websites het privacy statement niet conform de wet. Dat blijkt uit een steekproef van Stichting AVG. Vooral kleinere organisaties, waaronder kleine financiële dienstverleners, scoren slecht.
21 nov 2022 Nieuws

Betalen met persoonsgegevens en consumentenbescherming

Minister Adriaansens informeerde de Tweede Kamer over de resultaten van het onderzoek over betalen met persoonsgegevens en consumentenbescherming.
22 feb 2022 Nieuws

Oproep aan gedupeerden toeslagenaffaire

Zorgverzekeraars Nederland doet namens alle zorgverzekeraars een dringende oproep aan gedupeerden van de toeslagenaffaire met schulden aan zorgverzekeraars om zich te melden bij het centrale loket private schulden www.sbn.nl.
12 jan 2022 Nieuws

Onbewerkte kopie van ID-bewijs

In een uitspraak gaat de Geschillencommissie van Kifid uitgebreid in op de vraag wat een bank mag opvragen en vastleggen (ID-bewijs).
15 nov 2021 Nieuws

Kamervragen over het bericht dat de bank een studieschuld kan opzoeken

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat de bank een studieschuld kan opzoeken.
20 okt 2021 Nieuws

Wijziging van de Regeling zorgverzekering in verband met het zorgpakket Zvw 2022

Een van de wijzigingen betreft de gegevensuitwisseling tussen zorgverzekeraars en college van burgemeester en wethouders (e-mailadres/ telefoonnummer).
17 sep 2021 Nieuws

Handreiking Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

De gewijzigde Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) geeft meer duidelijkheid over wat wel en niet mag bij de verwerking van persoonsgegevens voor (de toeleiding naar) schuldhulpverlening. Toch blijken er in de praktijk nog veel vragen te zijn. Daarom heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een handreiking opgesteld met aandachtspunten.
23 nov 2020 Nieuws

Doorlopend krediet en AVG

Consument heeft kredietverstrekker na aflossing van zijn gehele doorlopend krediet, op grond van de AVG verzocht zijn persoonsgegevens te verwijderen.
13 dec 2019 Nieuws

AP bepleit wettelijke waarborgen voor kredietregistratie

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de minister van Financiën geadviseerd om nieuwe wetgeving in gang te zetten die ervoor zorgt dat bij kredietregistratie vastgelegde persoonsgegevens beter worden beschermd.
Getoond 1 tot 10 van 17. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.