Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
20 aug 2020 Nieuws

Pilot check persoonsgegevens via Basisregistratie Personen van start

Op 20 augustus starten HDN, Argenta, Quion, CMIS Franchise en Ockto een pilot met het gebruik van gegevens uit de Basis Registratie Personen in het hypotheekproces.
17 sep 2019 Nieuws

Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021

Wie gaat scheiden, wil niet nog jarenlang aan een ex-partner vast zitten. Toch moeten mensen nu soms jaren na dato nog met hun ex-partner om de tafel over de verdeling van het pensioen dat zij tijdens hun huwelijk hebben opgebouwd. Om dit te voorkomen, wordt de verdeling van pensioenen voor partners die gaan scheiden gemoderniseerd. Minister Koolmees heeft het wetsvoorstel 'verdeling van pensioen bij scheidingen 2021' naar de Tweede Kamer gestuurd.
4 feb 2019 Nieuws

Opname levenloos geboren kinderen in Basisregistratie personen mogelijk

Op 3 februari 2019 is de wijziging van de Wet Basisregistratie personen (BRP) in werking getreden. Hierdoor wordt het mogelijk om gegevens over kinderen die op het moment van geboorte niet meer in leven zijn op te nemen in de BRP.
29 jan 2019 Nieuws

Verzamelbrief Pensioenonderwerpen

Minister W. Koolmees gaat in een Kamerbrief nader in op van een motie over ‘beleggersbonussen’, vergeten pensioenen en het ingetrokken wetsvoorstel fuserende bedrijfstakpensioenfondsen.
25 nov 2016 Nieuws

AP: Belastingdienst treft maatregelen persoonsgegevens toeslagen

De Belastingdienst heeft na aansporing van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) maatregelen getroffen en aangekondigd om ervoor te zorgen dat mensen niet langer gegevens van anderen zien in hun Toeslagen-portaal of in hun toekenningsbrief.
7 nov 2016 Nieuws

Nationale ombudsman: niemand uitsluiten van inschrijving bij gemeente

Iedere burger moet zich kunnen inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit zegt Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in zijn rapport 'Een mens leeft, een systeem niet' over problematiek rond de inschrijvingen in de BRP. Te veel burgers zoals daklozen, wereldreizigers of mensen in een tijdelijke noodsituatie, komen in de problemen als een gemeente weigert hen in te schrijven.
29 sep 2016 Nieuws

Belastingdienst voorbereid op wijzigingen in registratie van gebouwen

Gemeenten registreren vanaf 1 januari 2017 alleen zelfstandige woonruimten in de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG) van het kadaster. Onzelfstandige woningen, zoals studentenkamers, verliezen hierdoor hun individuele huisnummers. Wie voorheen bijvoorbeeld huisnummer 2D had, woont voortaan op nummer 2. Om te voorkomen dat mensen door deze verandering in de registratie hinder ondervinden bij de toekenning van toeslagen, past Belastingdienst/Toeslagen de eigen werkwijze aan.
11 mrt 2016 Nieuws

Kamerbrief over spookbewoning

Staatssecretaris Wiebes van Financiën beantwoordt Kamervragen en geeft een uitgebreide toelichting in een Kamerbrief inzake spookbewoning. De kern van de problematiek van spookbewoning is dat de feitelijke (woon)situatie verschilt van de registratie in de Basisregistratie Personen.
23 dec 2015 Nieuws

Verstrekking BRP-gegevens aan financiële instellingen

Burgers hebben soms recht op geld dat moet worden uitgekeerd door een financiële instelling zoals een verzekeraar. Volgens bijlage 5 van het Besluit BRP (Besluit basisregistratie personen) zijn dit werkzaamheden met een gewichtig maatschappelijk belang en gemeenten kunnen hiervoor tot verstrekking overgaan. Burgers kunnen geen verstrekkingsbeperking hiervoor aanvragen. De verstrekking van het aantal gegevens is overigens wel beperkt en dit is beschreven in bijlage 5 van het Besluit BRP.
30 okt 2015 Nieuws

Ontwerpbesluit wijziging Besluit Basisregistratie Personen

Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit basisregistratie personen (BRP) in verband met het aanwijzen van de werkzaamheden van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.