Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
22 sep 2021 Kennis

Plannen kabinet wijzigingen eigenwoningregeling

De eigenwoningregeling wordt op 3 onderdelen aangepast per 1 januari 2022. De regeling wordt rechtvaardiger door onbedoelde beperkingen op hypotheekrenteaftrek weg te nemen. Bijvoorbeeld voor mensen die samen met een partner een woning kopen en daarvoor zelf ook al een koopwoning hadden. Of voor mensen die een koopwoning hebben met een partner die komt te overlijden.
29 jun 2018 Nieuws

Kamervragen over het Beleidsbesluit over huwelijk en schenkbelasting

Staatssecretaris M. Snel heeft gereageerd op kamervragen over het Beleidsbesluit van 29 maart 2018 met betrekking tot huwelijk en schenkbelasting.
4 apr 2018 Nieuws

Wijzigingsbesluit Schenk- en erfbelasting

Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt bevestigd dat bij genoemde voorbeelden geen schenkbelasting is verschuldigd bij het aangaan van een huwelijk of het aangaan of wijzigen van huwelijkse voorwaarden.
27 feb 2018 Nieuws

Besparing op notariskosten

Mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen, hoeven straks niet meer naar de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Zij kunnen voortaan volstaan met een verklaring bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.
3 nov 2016 Nieuws

Beantwoording vragen over initiatiefwetsvoorstel tot beperking van de wettelijke gemeenschap van goederen

Minister Van der Steur beantwoorde vragen van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie van de Eerste Kamer. De vragen hadden betrekking op het initiatiefwetsvoorstel tot wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de Faillissementswet. Dit om de omvang van de wettelijke gemeenschap van goederen te beperken.
30 mrt 2016 Nieuws

Reactie inzake initiatiefwetsvoorstel tot beperking van de wettelijke gemeenschap van goederen

Minister G.A. van der Steur heeft een uitgebreide reactie gegeven na de plenaire behandeling van het initiatiefwetsvoorstel tot beperking van de wettelijke gemeenschap van goederen. Hij benadrukt dat aan het wetsvoorstel geen nieuwe fiscale gevolgen verbonden zijn.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.