Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
18 sep 2023 Nieuws

Berekening inkomstenbelastingdeel van de algemene heffingskorting in jaar van immigratie

De staatssecretaris van Financiën heeft een eerder door hem ingestelde beroep in cassatie ingetrokken. Hieronder een toelichting.
18 mei 2020 Nieuws

Kamervragen over verminderd recht op toeslagen

Minister Koolmees gaf antwoord op Kamervragen over 'het verminderde recht op toeslagen als effect van de afbouw van de algemene heffingskorting'.
17 apr 2018 Nieuws

Afbouw algemene heffingskorting minstverdienende partner

De afbouw van de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner is geen ongerechtvaardigde inmenging in het privé-, familie- en gezinsleven. De afbouw komt ook niet in strijd met het verdragsrechtelijke gelijkheidsbeginsel en het recht op ongestoord genot van eigendom. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld.
22 jan 2018 Nieuws

Kamervragen over 'Belastingwijziging benadeelt grensarbeiders"

Staatssecretaris Snel heeft de Tweede Kamer antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht ‘Belastingwijziging benadeelt grensarbeiders uit België en Duitsland’.
21 apr 2017 Nieuws

Rechtspraak: Afbouw algemene heffingskorting voor partner zonder inkomen

Een eenverdienersgezin (zonder kinderen) dat bij de belastingrechter een volledige heffingskorting voor beide partners eiste, is daarin niet geslaagd. Het Limburgse echtpaar kwam in het geweer tegen de gevolgen van een fiscale wetswijziging die is ingegaan in 2009. Hierdoor wordt bij de inkomstenbelasting de algemene heffingskorting voor de partner zonder inkomen geleidelijk afgebouwd naar 0 euro.
17 sep 2014 Nieuws

Lastenverlichting op arbeid

Door de arbeidskorting fors te verhogen zorgt het kabinet ervoor dat werken volgend jaar meer loont. Hiervoor wordt structureel € 500 miljoen vrijgemaakt in BP2015. Deze stimulering komt bovenop een verhoging van de arbeidskorting die al was opgenomen in het Belastingplan 2014. In totaal loopt het voordeel voor een werkende op tot ongeveer € 500. Daarnaast wordt de belastingschijf en de algemene heffingskorting aangepast.
6 feb 2014 Nieuws

Nieuwe versie programma voorlopige aanslag 2014 beschikbaar

De Belastingdienst had eerder gemeld dat er een update zou volgen van het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' . Door technische redenen is deze pas 4 februari jl. beschikbaar gesteld. De nieuwe versie van het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' is als download op de website van de Belasstingdienst beschikbaar.
7 jan 2014 Nieuws

Versobering 'algemene heffingskorting' in 2014

Het FD schrijft dat volgens Haagse bronnen de algemene heffingskorting wordt versoberd. Dit zou blijken uit stukken in de Rijksbegroting voor 2014, welke komende Prinsjesdag bekend wordt gemaakt.
7 jan 2014 Kennis

Heffingskorting partner

Als de partner geen inkomen heeft, krijgt hij/zij de algemene heffingskorting door de Belastingdienst uitbetaald.
Getoond 1 tot 10 van 13. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.