Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
13 mei 2022 Kennis

Assurantiebelasting

Dit besluit actualiseert en vervangt het besluit van 3 februari 2017 en bevat het beleid over de assurantiebelasting.
15 sep 2021 Nieuws

Transportverzekering en gewijzigd losadres

In hoger beroep dient beoordeeld te worden of de ter vervoer meegegeven ladingen kaas verloren gegaan tijdens de verzekerde reis.
20 sep 2016 Nieuws

Zelfstandige mededelingsplicht verzekeringnemer versus zorgplicht assurantietussenpersoon

De rechtbank Oost=Brabant heeft een uitspraak gedaan waarbij de reikwijdte van de zorgplicht van een assurantietussenpersoon wordt besproken. Bij de start van de onderneming (2005) had verzekeringnemer aangegeven dat voor hem als startend ondernemer bij het afsluiten van de verzekeringen het kostenaspect een belangrijke rol speelde. Vanaf 2007 heeft verzekeringnemer producten uit China gehaald, wat hij de assurantietussenpersoon niet verteld heeft.
29 aug 2012 Nieuws

Veel minder ladingdiefstallen

Het aantal ladingdiefstallen is in de eerste zes maanden van dit jaar enorm gedaald. Uit cijfers van het KLPD blijkt een vermindering van bijna 60 procent. In het eerste half jaar van 2011 gebeurde het 431 keer, dit jaar nog 176 keer.
5 jul 2004 Kennis

Verzekering van vervoer van eigen goederen

Het komt veel voor dat bedrijven met eigen auto’s eigen goederen vervoeren. Denk hierbij aan de bestelwagen van de slagerij, waarmee bestellingen worden rondgebracht. Of auto’s waarmee winkelketens worden bevoorraad. Hiervoor wordt vaak een zogenaamde eigen vervoersverzekering gesloten. Het gaat hierbij om een pauschalpolis met een vaste premie of op basis van voorschotpremie met na-verrekening.
5 jul 2004 Kennis

Declaratiepolis en pauschalpolis

Hoewel het sluiten van goederentransportverzekeringen per transport door middel van een losse post wel voorkomt, zal echter veel vaker worden gekozen voor de zogenaamde contractverzekeringen. Een contractverzekering wordt gesloten voor de duur van een jaar. Alle transporten gedurende dat jaar zijn dan automatisch meeverzekerd.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.