Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 okt 2020 Nieuws

Kamervragen over onderzoek auto ongelukken

Minister Van Nieuwenhuizen gaf antwoord op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Kwart van alle auto-ongelukken gebeurt tijdens de eerste drie minuten'.
28 feb 2020 Nieuws

WA- en VC-autoverzekeringen

Minister Hoekstra gaf antwoorden op vragen over leeftijdsdiscriminatie bij WA- en VC-autoverzekeringen.
19 jun 2018 Nieuws

Vermoeden van fraude geen reden tot opzeggen autoverzekering

Van een verzekeringnemer is de auto gestolen op enig moment gedurende een periode van ruim drie dagen en op de eerste dag in die periode heeft verzekeringnemer een autoverzekering afgesloten. Verzekeringnemer kan de diefstal niet nauwkeuriger in de tijd plaatsen. Verzekeringnemer heeft niet aannemelijk gemaakt dat de diefstal heeft plaatsgevonden in de verzekerde periode en dat de diefstalschade dus onder de dekking van de verzekering valt.
18 aug 2016 Nieuws

Dokkummers betalen laagste premie voor autoverzekering

Inwoners van Dokkum zijn gemiddeld het goedkoopst uit met hun autoverzekering. Voor een WA-autoverzekering betalen zij gemiddeld 383 euro per jaar, terwijl Rotterdammers voor dezelfde verzekering 935 euro kwijt zijn. Ook voor de WA + beperkt casco en de WA + volledig casco dekking betalen Dokkummers de laagste premie. Dat blijkt uit onderzoek van Independer, gebaseerd op autoverzekeringen die op onze website zijn afgesloten tussen 1 juli 2015 en 30 juni 2016.
1 sep 2015 Nieuws

De uniformering van de schadevrije jaren meestal geen verbetering voor de consument

Het bonus-malussysteem staat door zijn onduidelijkheid al jaren ter discussie. De gevolgen van het claimen van een schade zijn voor veel verzekerden over het algemeen niet duidelijk. De bedrijfsregeling nr. 11 zou hierin verandering moeten brengen door het vaststellen van schadevrije jaren voor iedere verzekeraar en verzekerden uniform te maken. Volgens het Verbond zou dit voor duidelijkheid en transparantie moeten zorgen. Verzekeraars blijven echter vrij in de verdere inrichting van treden en kortingen.
27 sep 2012 Nieuws

Veelgestelde vragen over vandalisme en verzekeren

Ingegooide winkelruiten, afgebrande auto’s, vernield straatmeubilair. Het is een kleine greep uit de vernielingen in de gemeente Haren. Het Verbond van Verzekeraars schat de verzekerde schade op één of enkele miljoenen euro’s en wil de schade verhalen op de raddraaiers die de schade hebben veroorzaakt. Maar hoe zit dat met de verzekeringen bij vandalisme? Het Verbond van verzekeraars heeft de antwoorden op veelgestelde vragen samengevat.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.