Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
27 feb 2019 Nieuws

Afname 'verkeerde' product bij execution only

Een consument heeft een hypotheekadviseur benaderd voor het afsluiten van een hypothecaire geldlening, op basis van ‘execution only‘ dienstverlening ten behoeve van de aankoop van een woning. De offerte heeft 'slechts' een geldigheidsduur van 3 maanden, terwijl transport later plaats vindt.
24 aug 2018 Nieuws

Adviesrapport voor of na transport uitreiken?

Consumenten hebben hypotheekadvies van Adviseur gezocht voor de financiering van hun verhuizing. De spaarhypotheek is afgekocht. De tot stand gekomen geldlening is deels annuïtair en deels aflossingsvrij. Consumenten hebben gesteld dat het hypotheekadvies niet passend was en dat andere adviezen tot aantoonbaar betere resultaten zouden hebben geleid.
6 okt 2017 Nieuws

Kifid: onvoldoende voorlichting bij hypotheekadvies

Een hypotheekadviseur heeft Consumenten geadviseerd over en voor hen bemiddeld met betrekking tot de verkrijging van een hypothecaire geldlening. Het aan Consumenten voorgelegd product bood geen mogelijkheid om de geldigheidstermijn van de hypotheekofferte te verlengen. De adviseur heeft Consumenten hierop niet gewezen.
15 jul 2015 Nieuws

Beroep hardheidsclausule afgewezen, geen rente aftrek restschuld

Een (voormalige) huiseigenaar heeft zijn woning verkocht die 'onderwater' stond. Oorspronkelijk was de verkoopdatum gesteld op 1 november 2012 (waarbij dan gebruik gemaakt kon worden van de tijdelijke tegemoetkoming renteaftrek voor restschulden). In overleg met de koper is deze datum vervroegd naar 26 oktober 2012. Hierdoor kon verkoper geen gebruik meer maken van renteaftrek voor restschulden. De Staatssecretaris van Financiën heeft geen toepassing gegeven aan de hardheidsclausule ex artikel 63 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen.
18 nov 2013 Nieuws

Kadaster registreert meer verkochte woningen in oktober 2013

In oktober 2013 registreerde het Kadaster 9.929 verkochte woningen. Dit is een stijging van 16,7% ten opzichte van oktober 2012 (8.507). Vergeleken met de voorgaande maand, september 2013, is er sprake van een stijging: 6,9%. Het Kadaster registreerde toen 9.289 verkochte woningen.
17 okt 2013 Nieuws

Kadaster registreert meer verkochte woningen in september 2013

Het Kadaster heeft de vastgoedcijfers van september 2013 bekend gemaakt. In september 2013 registreerde het Kadaster 9.289 verkochte woningen. Dit is een stijging van 30,0% ten opzichte van september 2012 (7.143). Vergeleken met de voorgaande maand, augustus 2013, is er sprake van een lichte daling: -6,9%. Het Kadaster registreerde toen 9.977 verkochte woningen.
20 aug 2013 Nieuws

De leveringsakte en de hypotheekakte: maakt de passeervolgorde uit?

Bij veel notariskantoren in Nederland is het gebruikelijk dat eerst de leveringsakte wordt getekend, om vervolgens de hypotheekakte te tekenen. Velen doen dit vanuit de gedachte dat de koper eerst de onroerende zaak zal moeten verkrijgen om deze vervolgens met een recht van hypotheek te kunnen bezwaren. Een andere – meer praktische – reden is dat koper en verkoper vaak tegelijkertijd op kantoor arriveren nadat zij het registergoed hebben geïnspecteerd, waardoor het logisch is om eerst de eigendomsoverdracht te laten plaatsvinden, zodat de verkoper zijn weg weer kan vervolgen. Deze praktijk kan echter het probleem met zich brengen dat de koper na het passeren van de akte van levering, de hypotheekakte niet wil (of kan) tekenen. Een aantal notarissen kiest daarom voor de omgedraaide passeervolgorde. Doen zij hier goed aan?
8 jan 2013 Kennis

Transportakte

De akte van levering, de transportakte, wordt opgesteld door de notaris. Daarna wordt de akte gepasseerd en ingeschreven in de openbare registers, het Kadaster.
10 jan 2011 Nieuws

KNB wil geen betalingen meer aan makelaars en tussenpersonen

De beroepsorganisatie van notarissen KNB wil op korte termijn verbieden dat bij woningtransacties de kosten voor makelaars en financiële tussenpersonen via de notaris worden betaald.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.