Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 sep 2023 Nieuws

Internetconsultatie nieuw stelsel box 3 gestart

De maatschappelijke wens om van het huidige forfaitaire box 3-stelsel (belasting op inkomen uit vermogen) over te stappen naar een stelsel op basis van werkelijk rendement is groot. Het demissionaire kabinet deelt deze wens. De afgelopen jaren is onderzocht hoe een nieuw stelsel kan worden vormgegeven, zodat de werkelijke inkomsten worden belast, het zogeheten werkelijk rendement.
25 mei 2023 Nieuws

Beantwoording Kamervragen over het belasten van de eigen woning in box 3

Staatssecretaris Van Rij van Financiën stuurt de Tweede Kamer een brief met de antwoorden op de Kamervragen over het belasten van de eigen woning in box 3.
31 jan 2022 Nieuws

Aanbiedingsbrief bij antwoorden op Kamervragen over arrest Hoge Raad box 3

Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) biedt zijn (voorlopige) antwoorden aan op vragen over het arrest van de Hoge Raad der Nederlanden over box 3. Dit gaat over belastingen. De vragen zijn gesteld door de Tweede Kamerleden Van der Lee (GL), Inge van Dijk (CDA), Omtzigt (Groep-Omtzigt), Idsinga (VVD) en Hammelburg (D66).
12 jul 2021 Nieuws

De Tweede Kamer heeft vijf moties aangenomen na het tweeminutendebat over belastingen over de box 3-heffing.

In afwachting van een nieuwe definitieve regeling op basis van heffing op reëel rendement, wil de Kamer dat het kabinet tussentijdse oplossingen voor spaargeld binnen box 3 verkent. De Kamer verzoekt het kabinet nog in 2021 een contourennota op te stellen voor de vormgeving van een heffing op werkelijk rendement zodat een nieuw kabinet deze contouren in 2022 kan omzetten in een voorstel van wet.
5 dec 2008 Nieuws

Fiscus legt dwangsommen op aan buitenlandse bankrekeninghouders

Belastingplichtigen die geld op een buitenlandse rekening buiten het zicht van de fiscus probeerden te houden kregen van de rechtbank een forse tik op de vingers.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.