Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
23 jan 2019 Kennis

Bijleenregeling

Sinds 1 januari 2004 geldt een beperking van renteaftrek voor personen die overwaarde hebben gerealiseerd bij de verkoop van hun oude woning. Dit wordt wel de bijleenregeling genoemd. Deze is van toepassing als er sprake is van een opvolgende eigen woning.
16 dec 2014 Nieuws

Vooruitbetaling voor de overname van het aandeel in de eigen woning van de partner bij echtscheiding

Kan de lening voor de betaling van de overwaarde van de huidige woning door de achterblijvende partij aan zijn vertrekkende ex-partner, vooruitlopend op de definitieve afwikkeling van de echtscheiding worden behandeld als eigenwoningschuld? Dit in verband met de aankoop van een andere woning door de vertrekkende ex-partner.
20 feb 2013 Kennis

Ontvangen waarborgsom na ontbinding koopovereenkomst door (potentiële) koper

Een klant heeft zijn woning verkocht. De koper komt de overeenkomst echter niet na. De klant behoudt daarom de waarborgsom. Enige tijd later wordt woning alsnog verkocht tegen een lagere koopsom dan de oorspronkelijke. Het lijkt mij dat de bijleenregeling dient te worden toegepast op de werkelijke verkoopopbrengst. Maar wat te doen met de waarborgsom? Vormt deze ook een voordeel uit verkoop en dus onderdeel van EWR?
20 nov 2009 Nieuws

Overgangsregeling bij afschaffen goedkoperwonenregeling

De goedkoperwonenregeling blijft van toepassing als de aankoop van een nieuwe eigen woning nog vóór 1 oktober 2009 heeft plaatsgevonden en de oude eigen woning na 1 januari 2010 wordt verkocht. Wel moet er sprake zijn van een reële koopovereenkomst. Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft dit aangekondigd in de derde nota van wijziging bij de Fiscale vereenvoudigingswet 2010.
17 sep 2009 Nieuws

Regeling tijdelijke huur houdt toch rekening met bijleenregeling

In het Belastingplan 2010 is een regeling getroffen voor de woningbezitter die zijn oude woning nog niet heeft verkocht en noodgedwongen tijdelijk gaat verhuren. Op grond van de huige wet gaat zo'n woning definitief over naar box 3. Ook als aan de huur een einde komt, blijft de woning in box 3 en kan van renteaftrek geen sprake zijn.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.