Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
23 sep 2022 Nieuws

Koersrisico voor adviseur?

De consument heeft zijn levensverzekering met een garantiekapitaal in 1998 omgezet naar een beleggingsverzekering. Hierdoor is het garantiekapitaal komen te vervallen. Uiteindelijk heeft de verzekering minder opgebracht dan het aanvankelijke garantiekapitaal.
27 feb 2014 Nieuws

AFM: Nadere invulling aan het begrip ‘regelmatig beursverkeer’

De AFM heeft een interpretatie gepubliceerd over het begrip ‘regelmatig beursverkeer’. Dit begrip uit de regels voor openbare biedingen is onder meer van belang om te bepalen of er terecht gebruik wordt gemaakt van een in die regels opgenomen vrijstelling. Bieders die na afloop van een openbaar bod nog stukken willen kopen tegen gunstiger voorwaarden, mogen dat alleen doen als het in regelmatig beursverkeer plaatsvindt. Het is de AFM recentelijk gebleken dat de reikwijdte van de vrijstelling voor regelmatig beursverkeer niet voor alle marktpartijen duidelijk is.
11 okt 2012 Nieuws

Duitse institutionele beleggers vrezen nieuwe beurscrash

Het merendeel van de institutionele beleggers in Duitsland vreest voor een nieuwe beurscrash schrijft het FD. De beleggers verwachten dat de beurs binnen een paar maanden opnieuw zal instorten, schreef het Duitse weekblad Wirtschafts Woche woensdag op zijn website.
24 aug 2012 Nieuws

Dividenden stijgen

De dividendbetalingen van Nederlandse beursfondsen nemen toe, ondanks de crisis. Analisten verwachten dat bedrijven uit de AEX- en Midkap-index over dit jaar 19,4 miljard euro uitkeren. Dit is circa 7 procent meer dan over 2011.
20 aug 2012 Nieuws

Koersval Facebook treft ook pensioenfondsen

Door de koersval van Facebook hebben de pensioenfondsen van ambtenaren en zorgpersoneel zeker miljoenen euro’s verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het FD naar hun Amerikaanse beleggingen.
10 nov 2010 Nieuws

ING bereidt twee beursgangen voor

ING bereidt twee aparte beursgangen voor van de verzekeringsactiviteiten. Het concern wil een Amerikaans en een Europees bedrijf creëren met allebei een eigen beursnotering. De activiteiten in opkomende markten komen bij het nieuwe Europese bedrijf. Het Amerikaanse bedrijf zal zich vooral richten op pensioenen.
2 nov 2010 Nieuws

AFM komt al met aandachtspunten financiële verslaggeving

Vooruitlopend op de bevindingen uit het reguliere toezicht op financiële verslaggeving heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op 2 november de belangrijkste aandachtspunten die uit het toezicht naar voren zijn gekomen gepubliceerd.
24 mrt 2010 Nieuws

ASR boekt weer winst

ASR Nederland heeft vorig jaar een nettowinst van 255 miljoen euro behaald, vooral dankzij herstel op de financiële markten. De omzet daalde wel als gevolg van de crisis en een hevige concurrentieslag.
18 nov 2009 Nieuws

Nederlandse beleggingsfondsen beter bij kas

In het derde kwartaal van 2009 is het fondsvermogen van de Nederlandse beleggingsfondsen voor het tweede kwartaal op rij toegenomen, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandsche Bank.
25 nov 2008 Nieuws

Forse winsten op de beurzen

Vrijwel alle grote beurzen zijn gisteren fors hoger geëindigd. Beleggers waren zeer positief over een reddingsplan voor Citigroup.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.