Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 apr 2024 Nieuws

Waarschuwingsregister zorgfraude (internetconsultatie)

De Uitvoeringsregeling Waarschuwingsregister zorgfraude bevat nadere regels over het Waarschuwingsregister zorgfraude. In de bijlage van de uitvoeringsregeling staat het protocol. De zorgverzekeraars en gemeenten moeten dit protocol volgen bij het gebruik van het Waarschuwingsregister zorgfraude.
23 mei 2023 Nieuws

Beantwoording Kamervragen over de registratie van fraudeurs 'Nederlandse verzekeraars spelen voor aanklager en rechter tegelijk'

Minister Kaag (Financiën) beantwoordt, mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, vragen over de registratie van fraudeurs door verzekeraars naar aanleiding van het bericht 'Nederlandse verzekeraars spelen voor aanklager en rechter tegelijk'. Het Kamerlid Van Weyenberg (D66) heeft deze vragen gesteld.
10 mei 2023 Nieuws

Kamervragen over bericht dat betaling met OVpay gemakkelijk is te omzeilen

Staatssecretaris Heijnen gaf antwoord op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Gratis reizen met ov heel eenvoudig: betaling met OVpay te omzeilen'.
9 mei 2023 Nieuws

Kamervragen over aanpak pinpasfraude

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over de aanpak van pinpasfraude.
20 jan 2023 Nieuws

Schadevergoeding misbruik pinpas

Wanneer een betalingstransactie gebeurt zonder instemming van de consument dan moet de bank dat bedrag onmiddellijk terugbetalen, tenzij de consument grof nalatig is geweest. Een echtpaar dat slachtoffer is geworden van een vorm van bankhelpdeskfraude heeft zich met succes beklaagd bij Kifid, zo blijkt uit een gepubliceerde uitspraak.
23 mei 2022 Nieuws

Recreatiewoningen in Nederland

Er zijn een viertal onderzoeksrapporten rondom recreatiewoningen gepubliceerd. De conclusie van een onderzoek is dat er geen concurrentie tussen locaties voor woningbouw (voor starters) en locaties voor recreatiewoningen bestaat. Voor beide functies zijn namelijk andere ruimtelijke voorwaarden relevant. Er is wel sprake van een groei in het aantal recreatiewoningen echter, er is geen sprake van een verdubbeling in de afgelopen 10 jaar.
1 feb 2022 Nieuws

Uitspraak in drietal verzekeringsfraudezaken over ontvankelijkheid OM

Het Haagse hof heeft in een drietal zaken over verzekeringsfraude uitspraak gedaan. De rechtbank heeft eerder de officier van justitie niet ontvankelijk verklaard in deze zaken.
20 sep 2021 Nieuws

Hellend vlak

De consument is tweemaal, vlak na elkaar, slachtoffer geworden van oplichting waarbij derden in totaal meer dan € 100.000,- van zijn bankrekeningen hebben ontvreemd. De consument heeft de bank verzocht deze schade te vergoeden. De bank heeft dit verzoek afgewezen waarna de consument een klacht bij Kifid heeft ingediend.
8 sep 2021 Nieuws

Kamervragen over nepverhuursites

Minister Ferd Grapperhaus gaf antwoord op Kamevragen over het bericht dat criminelen een slaatje proberen te slaan uit oververhitte woningmarkt.
20 aug 2021 Nieuws

Kamervragen financiële uitbuiting ouderen

Staatssecretaris Blokhuis gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat er jaarlijks tientallen meldingen binnenkomen over financiële uitbuiting van ouderen.
Getoond 1 tot 10 van 141. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.