Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
25 nov 2021 Nieuws

Ontwerp Wijzigingsbesluit financiële markten 2021

Dit besluit is een verzamelbesluit waarmee wijzigingen worden aangebracht in het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo), het Besluit prudentiële regels Wft (Bpr), het Besluit financiële markten BES, alsmede enige andere besluiten op het terrein van de financiële markten. Zo wordt o.a. provisietransparantie schadeverzekeringen en 'digitaal advies' behandeld.
23 dec 2012 Nieuws

AFM: Kwijtschelden kosten advies is ontduiking provisieverbod

De AFM ziet in de markt dat er directe aanbieders van financiële producten zijn die de kosten van advies en distributie bij afsluiten van een financieel product op structurele basis niet in rekening brengen bij de klant. Dit is na invoering van de nieuwe wettelijke regels op 1 januari 2013 niet toegestaan voor producten onder het provisieverbod.
31 aug 2012 Nieuws

Cardif gaat direct

Cardif gaat verder onder een nieuwe naam: BNP Paribas Cardif. Met de naamsverandering wil de maatschappij ook beter in beeld komen bij de consument en het directe kanaal bedienen.
31 aug 2012 Nieuws

Adfiz dreigt steun provisieverbod in te trekken

Adfiz vindt de beleidsvoornemens van minister De Jager van Financiën voor uitvoering van het provisieverbod onvoldoende. De belangenorganisatie vindt dat in de nieuwe regels onvoldoende is gerealiseerd dat de onafhankelijk adviseur een gelijke concurrentiepositie ten opzichte van de banken en verzekeraars heeft.
31 aug 2012 Nieuws

Commissie CFD: AFM zet intermediair buitenspel

De AFM zegt onomwonden dat een provisieverbod leidt tot verschraling van toegankelijk onafhankelijk advies. Dat stelt althans de Commissie CFD. “In de AFM publicatie ‘Een volgende stap naar meer pensioeninzicht’ van 6 februari 2012, laat de AFM haar ware gezicht zien.”
31 aug 2012 Nieuws

Kamer wil ook kostentransparantie bij banken en verzekeraars

Een Kamermeerderheid van CDA, VVD en PVV wil dat de banken en verzekeraars volgend jaar hun advieskosten apart en rechtstreeks bij klanten in rekening brengen. Hiermee gaan zij in tegen de plannen van minister De Jager van Financiën voor het provisieverbod. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
31 aug 2012 Nieuws

Debat provisie Tweede Kamer

Op dit moment vindt het debat van de Tweede Kamer met de minister van Financiën plaats over de provisie.
31 aug 2012 Nieuws

Kamer achter provisieverbod

De Tweede Kamer is het unaniem eens met de plannen van minister Jan Kees de Jager voor een provisieverbod bij complexe financiële producten. Uitvaartpolissen moeten van de Kamer ook onder het verbod vallen en zakelijke verzekeringen juist niet.
31 aug 2012 Nieuws

Verbond blij met uitspraak Kamer provisieverbod

Het Verbond van Verzekeraars is blij dat de Tweede Kamer gisteren unaniem de plannen van minister De Jager steunde om per 1 januari 2013 het provisieverbod voor alle complexe en impactvolle producten in te voeren met inbegrip van uitvaartverzekeringen.
Getoond 1 tot 10 van 16. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.