Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
17 mei 2023 Nieuws

Huizenkoper weegt gezonde leefomgeving beperkt mee in bod

Woningzoekers houden deels rekening met geluidsoverlast en luchtvervuiling bij de aankoop van een huis. Een verbetering in de luchtkwaliteit en een vermindering van geluidsoverlast lijkt voor een beperkte stijging van de onderliggende waarde van huizen te zorgen.
18 feb 2022 Nieuws

Informatie over langdurige zorg

Zorgkantoren, verenigd in Zorgverzekeraars Nederland, hebben een nieuwe landelijke website gelanceerd met publieksinformatie over de langdurige zorg.
10 jun 2021 Nieuws

Windparken, windmolens en windturbines

Staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius gaf antwoord op Kamervragen over het bericht "Van Hoogezand tot Siddeburen: iedereen wil 's nachts een stil windpark". Ook is een reactie gegeven op een brief inzake windturbines en gezondheid.
13 mrt 2019 Nieuws

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Minister Bruno Bruins heeft een regeling aangekondigd, waarmee het voor iedere Nederlander mogelijk is om de komende jaren kosteloos gebruik te maken van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving.
11 mei 2017 Nieuws

Regionale verschillen in gezondheid

Een derde van de Nederlanders van 19 jaar of ouder geeft aan door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in activiteiten die mensen gewoonlijk doen. Ook geeft een derde aan één of meer langdurige aandoeningen te hebben. Dit meldt CBS.
1 okt 2015 Nieuws

RIVM onderzoek: Radon en thoron in Nederlandse woningen vanaf 1930

In vrijwel alle Nederlandse woningen is de concentratie van zowel radon als thoron laag. Dat blijkt uit onderzoek naar radon en thoron dat het RIVM in 2013 en 2014 in ruim 2500 woningen in Nederland (bouwjaar 1930 en later) heeft uitgevoerd. Het is wereldwijd voor het eerst dat op deze schaal onderzoek is gedaan naar thoron in woningen. Radon en thoron zijn radioactieve edelgassen die van nature ontstaan in de bodem en in daarvan gemaakte bouwmaterialen. Vandaar uit kunnen ze in de woning terechtkomen. De radioactieve stoffen die ontstaan als radon en thoron vervallen, dragen bij aan het risico op longkanker.
12 mei 2015 Nieuws

KNMG informeert consument over risico’s gezondheidschecks

Onlangs ontwikkelde de KNMG de brochure ‘Preventief medisch onderzoek. Wel of geen gezondheidscheck?’ met informatie over wat een preventief medisch onderzoek precies is en wat de voor- en nadelen zijn.
19 jan 2015 Nieuws

Spanningsveld tussen erfelijkheidsonderzoek en verzekerbaarheid

Uit een onderzoek van het Nationaal Informatiecentrum Erfelijkheid, het Erfocentrum, blijkt dat tweederde van de Nederlanders vreest dat een DNA-onderzoek het moeilijker kan maken een levensverzekering af te sluiten. De regels hierover zijn onbekend en worden ervaren als onvoldoende vertrouwenwekkend.
11 aug 2014 Nieuws

Gezondheid in krimpregio's leidt tot kamervragen

Mensen die in de zogeheten krimpregio's van Nederland wonen, hebben over het algemeen een minder goede gezondheid dan mensen in andere regio's. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat dit onder andere komt door de minder gunstige sociaal-economische situatie in deze regio's.
17 sep 2012 Nieuws

Meningen over de eigen bijdrage aan de gezondheidszorg

In dit artikel van het CBS wordt nagegaan hoe de Nederlandse bevolking denkt over de eigen bijdrage voor een aantal zorgkosten. De resultaten laten zien dat veel mensen voorstander zijn van een eigen bijdrage wanneer de zorgkosten het gevolg zijn van een ongezonde leefstijl, zoals roken en overmatig alcoholgebruik. Wanneer het gaat om de kosten van loophulpmiddelen of de anticonceptiepil, vindt meer dan de helft dat deze volledig moeten worden vergoed.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.