Sinds 1 januari 2006 is de Zorgverzekeringswet van kracht. Voor invoering van deze wet bestond het zorgstelsel in feite uit vier delen. Een volksverzekering in de vorm van de AWBZ, een werknemersverzekering in de vorm van de Ziekenfondswet, publiek rechtelijke regelingen voor bepaalde categorieën ambtenaren en particuliere ziektekostenverzekeringen (waaronder de standaardpakketpolissen) voor iedereen die geen ziekenfondsverzekerde was en niet viel onder de publiekrechtelijke regelingen.
Verzekeringnemer hoeft een dergelijke aanpassing niet te accepteren; hij heeft het recht om de verzekering op te zeggen. Hij moet binnen een bepaalde termijn, nadat hij het bericht over de aanpassing heeft ontvangen, melden, dat hij niet akkoord gaat en dan wordt de polis beëindigd.
Alleen abonnees van Fintool hebben toegang tot dit onderdeel. Log graag in of neem een abonnement.
Dit artikel bevat 579 woorden
Neem een abonnement op Fintool!
Je deskundige kennispartner op financiële dossiers waar je ook mee kunt sparren.
De Zorgverzekeringswet bepaalt dat er sprake is van een nominale premie en een procentuele inkomensafhankelijke premie. Daarnaast geldt een systeem van eigen risico’s en is een no-claimregeling van toepassing.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.