Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
22 apr 2009 Nieuws

‘Ondernemer rekent bij ziekte ten onrechte op overheidssteun’

Ondernemers stellen bij ziekte een maandelijkse uitkering op prijs, maar willen vooral snel weer starten met een eigen bedrijf. Hierbij zouden ze hulp en begeleiding erg waarderen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intomart GfK onder 500 ZZP'ers en MKB'ers met maximaal 10 werknemers, in opdracht van Nationale-Nederlanden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

NN start deze maand met een brede AOV-campagne en heeft om daarvoor aandacht te vragen onderzoek gedaan naar de AOV-opvattingen van ondernemers. Uit het onderzoek blijkt dat zzp'ers en mkb'ers bij ziekte het meeste behoefte verwachten te hebben aan hulp bij wachtlijstbemiddeling (33%), het behouden van klanten (19%), fysieke en mentale coaching (10%) en loopbaanadvisering en outplacement (7%). De meesten van hen weten echter niet dat verzekeraars hulp kunnen bieden bij re-integratie, zoals fysieke en mentale coaching, omscholing en zelfs bedrijfskundig advies. Ook bestaat nog steeds het beeld dat arbeidsongeschiktheidsverzekeringen duur zijn.

NN: "Ondernemers denken dat deze meer dan 200 euro netto per maand kost; in werkelijkheid liggen de kosten echt lager." Maar liefst 34% van de ondernemers zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering denkt dat hun inkomen na arbeidsongeschiktheid bij lange na niet genoeg is om van rond te komen. Deze groep gaat streng bezuinigen op de dagelijkse boodschappen, kleding en de auto. Het schrappen van luxe uitgaven staat op de tweede plaats en het verkopen van het eigen huis op de derde.
 
Bron: NN, 21-04-2009

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 apr 2009

Laatst gewijzigd

22 apr 2009

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.