Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 feb 2013 Kennis

Pre-Brede Herwaarderingspolissen

Alleen abonnees van Fintool hebben toegang tot dit onderdeel. Log graag in of neem een abonnement.

Dit artikel bevat 68 woorden

  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Lees ook…

Overgangsregime kapitaalverzekeringen, IB 2001

Voor de polissen die onder het overgangsrecht vallen heeft men te maken met zowel box 1 als box 3. Box 1 is latent van toepassing en komt aan de orde als de polis niet volgens de eisen van de Wet IB 1964 wordt afgewikkeld en/of het vrijstellingsbedrag wordt overschreden.

fiscaal geruisloos voortzetten

wat zijn de primaire eisen om een bestaande polis fiscaal geruisloos voort te kunnen zetten of dit nu een KEW is, box 3 polis na september 1999 of box 3 polis voor september 1999 en waarbij de nieuw af te sluiten polis een KEW / SEW wordt of een box 3 polis?

Geruisloze voortzetting

Ik heb een cliënt met een eigen KEW van 1 juli 2004. Nu gaat de cliënt samenwonen en verhuizen. De lopende waarde wordt ingebracht in de nieuwe verzekering, in dit geval bij de Rabo vermogensopbouw. Bij geruisloze voortzetting dient het bedrag direct te worden overgemaakt naar de nieuwe verzekeraar. Is een gewijzigde einddatum, een gewijzigd doelkapitaal of een nieuwe verzekeringnemer of begunstigde daarbij ook niet van belang? Waar kan ik in een besluit/ samenvatting deze definities tegenkomen?

fiscale voortzetting polis

Geachte heer, mevrouw We hebben het volgende probleem. We willen een oversluiting doen van SNS naar Aegon. Meneer en mevrouw hebben een spaarpolis van 1992. Bij de medische acceptatie van Aegon geven zij aan dat mevrouw een premieverhoging krijgt van € 140,00. Kunnen wij ook de polis fiscaal voortzetten bij Aegon met hetzelfde spaarkapitaal en het overlijdensrisicogedeelte bij SNS houden. Is de nieuwe polis dan nog fiscaal voortgezet.

Fiscaal voortzetten

Klant heeft een KEW uit 2007 en wil nu oversluiten. Mag het eindkapitaal bij fiscale voortzetting iets worden verhoogd? Einddatum blijft gelijk en premie blijft binnen de bandbreedte.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 apr 2003

Laatst gewijzigd

21 feb 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.