Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
14 jul 2009 Nieuws

Fraude met deeltijd-WW aangepakt

Bedrijven die betrapt worden op fraude met deeltijd-WW worden uit de regeling gegooid, moeten een boete betalen en al het gebruikte uitkeringsgeld terugbetalen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!


Minister Donner van Sociale Zaken heeft besloten tot een hardere aanpak van misbruik, omdat hij onder meer van de vakbeweging signalen krijgt dat bedrijven met deeltijd-WW hun personeel toch laten doorwerken. Dat heeft een woordvoerder van Donner dinsdag bevestigd na een bericht in het AD.

Eén fraudegeval
Er is slechts één concreet geval van fraude bekend. Tegen een bedrijf dat via de deeltijd-WW zijn personeel minder liet werken en daarvoor in de plaats goedkopere buitenlandse krachten zou hebben ingehuurd loopt een justitieel onderzoek.

Terugbetaling
De woordvoerder benadrukt dat bij misbruik al het uitkeringsgeld moet worden terugbetaald. Is voor veertig werknemers deeltijd-WW aangevraagd en in vijf gevallen gefraudeerd, dan moet het uitkeringsgeld van alle veertig werknemers worden terugbetaald.

Controle
Uitkeringsinstituut UWV die de aanvragen van bedrijven voor deeltijd-WW beoordeelt, gaat nu steekproefsgewijs controleren of werkgevers zich aan de regels houden. De Arbeidsinspectie komt in actie als er tips binnenkomen over fraude.

Bron: ANP, 14-07-2009

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 jul 2009

Laatst gewijzigd

14 jul 2009

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.