Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
11 sep 2009 Nieuws

Twintig procent ZZP' ers vindt AOV te duur

Twintig procent van de ZZP’ers denkt erover op de verzekeringen te bezuinigen. Vooral de arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt als te duur gezien. Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Nationale-Nederlanden, onder ruim 400 ZZP’ers.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 Driekwart van de zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) ondervindt of verwacht nadelige gevolgen van de recessie. Zij bezuinigen al of willen dat gaan doen. Op uitgaan, de auto en vakanties wordt het meest bezuinigd. Daarnaast overweegt twintig procent te bezuinigen op zijn of haar verzekering. Als eerste zouden de ZZP' ers daarbij kiezen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lidwien Suur, directeur Inkomen van Nationale-Nederlanden zegt geschrokken te zijn van deze uitkomsten. “Het aantal ZZP'ers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering is al niet hoog en als daar vervolgens ook nog op wordt bezuinigd, worden de risico's wel erg groot. Negatieve beeldvorming is moeilijk te bestrijden, maar het is aantoonbaar onjuist dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering te duur is."
 
Uit het onderzoek blijkt verder dat één op de zeven ZZP'ers wel eens wakker ligt van het feit dat men arbeidsongeschikt zou kunnen raken. En dat terwijl maar een kwart van de ZZP'ers is verzekerd. Om ondernemers bewuster te maken van het feit dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet duur hoeft te zijn heeft Nationale-Nederlanden een campagne gestart waar de ondernemer de daadwerkelijke netto kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf kan berekenen uitgaande van het wenselijk uit te keren maandbedrag in plaats van het gerealiseerd inkomen. Zo'n dertig procent van de zelfstandig ondernemers geeft in het onderzoek aan bij zo'n constructie wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering te overwegen.
 
Bron: Eufin, 10-09-2009

Uw mening

 
11 sep 2009
En wie is de volgende verzekeraar die dit onderzoek uit laat voeren?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 sep 2009

Laatst gewijzigd

11 sep 2009

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.