Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 dec 2009 Nieuws

Meer werkgevers kiezen voor private verzekering

Duizenden werkgevers zijn dit najaar voor de verzekering van hun personeel tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid overgestapt van uitkeringsinstituut UWV naar private verzekeraars.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

In totaal hebben 13.000 werkgevers ervoor gekozen hun WGA-verzekering bij een verzekeraar onder te brengen. In veel gevallen was de forse premieverhoging van het UWV, met soms meer dan honderd procent, de aanleiding.
 
Volgens algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars mag gerust van een “kleine aardverschuiving” worden gesproken. Het marktaandeel van verzekeraars in de WGA-markt was jarenlang circa twintig procent. In 2008 stapten een kleine 1.500 werkgevers over van het UWV naar de particuliere markt, een fractie van het huidige aantal. Het marktaandeel gaat nu in de richting van dertig procent.
 
Oktober vorig jaar luidde MKB-Nederland de alarmbel naar aanleiding van de premieverhogingen door het UWV, kort voor het verlopen van de contractduur. Minister Donner gaf daarop werkgevers extra tijd om hun verzekering door een particuliere instelling te laten uitvoeren.
 
Het Verbond van Verzekeraars is verheugd over de toestroom van werkgevers, maar ziet het grillige premieverloop bij het UWV ook als een signaal dat het zogeheten hybride WGA-stelsel (UWV én private uitvoering) op de lange termijn niet houdbaar is. Als vooral werkgevers met een gezonde populatie ervoor kiezen eigen risicodrager te worden, wordt de premielast voor het UWV immers steeds hoger. “Reden temeer om de uitvoering van deze verzekering te privatiseren, zoals ook in het regeerakkoord is aangekondigd”, aldus Weurding.
 
Bron: Verbond van Verzekeraars, 18-12-2009

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

21 dec 2009

Laatst gewijzigd

21 dec 2009

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.