MijnFintool

Nieuws

VVP houdt CAR-enquête onder verzekeraars

VVP heeft de belangrijkste verzekeraars gevraagd naar hun individuele CAR-standpunt. Dit nadat Adfiz een dergelijke enquête heeft gestaakt na interventie van de NMa.

 

De vragen die VVP heeft gesteld:
'Wat is het standpunt van uw maatschappij inzake CAR?'
'Waarom bent u voor of tegen CAR?'
 
VVP heeft rechtstreeks de topmannen en -vrouwen aangeschreven van Aegon, ASR Nederland, Arag, Avéro Achmea, Ansvar Idèa, Cardif, Conservatrix, DAS, Dela, Delta Lloyd Groep, Generali, De Goudse, Onderlinge 's-Gravenhage, ING, Klaverblad, Legal & General, Bloemers Nassau, Monuta, Nationale-Nederlanden, Noordhollandsche van 1816, Paerel en Reaal.
 
Reacties tot zover:
Delta Lloyd Groep:                              sluit zich aan bij het CAR-standpunt van het Verbond.
Avéro Achmea:                                     sluit zich aan bij het CAR-standpunt van het Verbond.
De Noordhollandsche van 1816:     wil het bestaande provisiestelsel in de particuliere schadeverzekeringsmarkt handhaven
Klaverblad:                                           wil niet aan de publieke discussie meedoen.
Cardif:                                                   stelt dat zijn producten (betalingsbeschermers) door Bgfo 2 al nader zijn gereguleerd.
Nationale-Nederlanden:                  sluit zich aan bij het CAR-standpunt van het Verbond.
 
Overigens roept Bureau D & O in een nieuwsbrief de sector op om in de komende zes maanden een intensieve gedachtewisseling te voeren over de verschillende deelvisies in het CAR-dossier. "Zonder marktbrede participatie in het denken over de financiering van de kosten van de financieel dienstverlener, dreigt het 'CAR-dossier' alleen maar verliezers te krijgen. Niet op de laatste plaats de consument. Want die is gebaat bij een breed aanwezig en laagdrempelig toegankelijk intermediair."
 
Volgens D & O is het bijvoorbeeld duidelijk dat Adfiz een tegenstander van CAR is, maar is het minder duidelijk of de bezwaren van Adfiz zich in gelijke mate tegen alle deelvisies richten. D & O wijst er verder op dat de Adfiz-enquête mededingsrechtelijk inderdaad moeilijk lag, maar zegt ook dat het gedrag van het Verbond de mededingingsrechtelijke grenzen lijkt te naderen. "In de rol van scheidsrechter zou van een NMA verwacht mogen worden dat men beide partijen gelijktijdig een waarschuwing geeft de wettelijke spelregels niet alleen naar de letter van de wet maar ook naar de geest te volgen", aldus D & O, die ook vindt dat het VVP-initiatief wel is toegestaan. "Ook individuele adviseurs kunnen en mogen de individuele accountmanagers vragen wat het standpunt is van hun maatschappij.
 
De ervaring van D & O is dat weinig accountmanagers in het veld de visie van het Verbond onverkort verdedigen. Deels uit commerciële overwegingen. Deels omdat veel accountmanagers onvoldoende zijn geïnformeerd over de motieven van het standpunt van het Verbond."
 
Bron: VVP, 22-07-2010

Modules & dossiers

Opvoerdatum

22 jul 2010

Laatst gewijzigd

22 jul 2010

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1