Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
18 okt 2010 Nieuws

SER-advies over AOV ZZP’ers

De SER heeft vorige week een advies over de positie van zzp’ers uitgebracht aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: het advies ‘Zzp’ers in beeld’.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!


De SER vindt dat de opkomst van de zzp’er vraagt om aanpassing van het beleid. Dat geldt vooral op het gebied van arbeidsongeschiktheid, arbeidsomstandigheden, scholing en pensioenen.

De SER komt ook met een eenduidige definitie van zzp’ers: een zzp’er is iemand die voor de inkomstenbelasting als ondernemer telt en geen personeel in dienst heeft. De scheiding tussen werknemer en ondernemer wordt hierdoor scherper. De SER vindt dat de verantwoordelijkheid zichzelf voor arbeidsongeschiktheid te verzekeren bij de ondernemer zelf ligt. Alleen voor zelfstandigen met een gezondheidsprobleem, oudere zelfstandigen en zelfstandigen met een risicovol beroep zou een passende oplossing gevonden moeten worden zonder dat het hele stelsel veranderd wordt.

Het Verbond van Verzekeraars schaart zich achter het SER-advies dat de grootste groep zelfstandigen goed in staat is zich te verzekeren tegen het arbeidsongeschiktheidsrisico. De wens van de SER om de toegankelijkheid verder te verbeteren via een verruiming van de aanmeldperiode voor de zogeheten vangnetverzekering, wordt door het Verbond onderschreven.

Ga naar de site van de SER voor het volledige advies en/of de samenvatting.

Bronnen: SER / Verbond voor Verzekeraars, 15-10-2010
 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 okt 2010

Laatst gewijzigd

18 okt 2010

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.