Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
11 nov 2011 Nieuws

Verbond wil aparte module Uitvaart

In een reactie op het CDFD-consulutatiedocument pleit het Verbond van Verzekeraars ervoor de modules schade uit de beroepskwalificaties Verzekerings- en vermogensadviseur te verwijderen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Volgens Verbondsdirecteur Leo de Boer zijn de zeven door het CDFD voorgestelde beroepskwalificaties en de onderliggende moduleopbouw niet allen herkenbaar. Het Verbond
De Boer: "Kennelijk wordt het wel mogelijk een gespecialiseerde schadeverzekeringsadviseur te worden, maar niet een gespecialiseerde levensverzekeringsadviseur, anders dan een pensioenadviseur."

De Boer plaatst zeer kritische kanttekeningen bij het integreren van uitvaartkennis in de module Schadeverzekeringen. Het zou betekenen dat een adviseur met de beroepskwalificatie Verzekerings- en vermogensadviseur de volledige schademodule moeten behalen om te kunnen adviseren over uitvaartverzekeringen. Het Verbond vindt daarom dat voor uitvaart een aparte 'Uitvaartmodule' moet worden gehanteerd. Deze module moet standaard vallen onder zowel de beroepskwalificatie Schadeverzekeringsadviseur als onder de beroepskwalificatie Verzekering -en vermogensadviseur (voormalig Leven)."

Ook het Verbond pleit verder voor een aparte module Inkomen (inclusief collectieve inkomensverzekeringen) en voor een redelijke overgangstermijn om "de verstrekkende gevolgen van het nieuwe bouwwerk in de bedrijfsvoering te kunnen inbedden."

Bron: VVP, 11-11-2011

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 nov 2011

Laatst gewijzigd

11 nov 2011

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.