MijnFintool

Nieuws

Vrijgekomen spaarloon wordt opgepot

Update: In BP2013 (deelakkoord) is vastgelegd dat vitaliteitsregeling niet doorgaat.
Zes op de tien Nederlanders zullen hun binnenkort vrijkomende spaarloon oppotten. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg/Centerdata en de FFP op verzoek van de EO. Vorig jaar liet de helft het spaarloon dat vrijkwam op de bank staan.

Nederlanders besteden het spaarloon minder vaak aan consumptie. Vorig jaar werd nog zestien procent van het geld uitgegeven; nu elf procent. Zo is het percentage personen dat het geld wil besteden aan de woning flink gedaald, van achttien naar zeven procent. Ook is vrijwel niemand van plan het geld in een auto te steken, tegen vorig jaar zeven procent.

Vitaliteitsregeling
Een opvallend verschil met vorig jaar is dat het aantal mensen dat zegt nog niet te weten waaraan ze het spaarloon gaat besteden, is verdubbeld, waarschijnlijk vanwege de onzekere tijd. Omdat de spaarloonregeling ophoudt kan iedereen per 1 januari over zijn spaarbedrag beschikken. In totaal gaat het om ca. 4 miljard euro. Van de vitaliteitsregeling, een nieuwe fiscaal gunstige spaarregeling om toekomstige inkomensdalingen op te vangen, zegt vijftien procent van de bevolking gebruik te gaan maken. Dit zijn vooral mensen met hogere inkomens die het willen gebruiken voor deeltijdpensioen.

Bron: AM, 25-11-2011

Modules & dossiers

Opvoerdatum

25 nov 2011

Laatst gewijzigd

11 okt 2012

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1