Het geldloket beperkt zich tot voorlichting en geeft – anders dan De Telegraaf schrijft – nadrukkelijk geen advies. Ook verkoopt het loket geen producten of diensten. En ook schuldhulpverlening valt niet binnen het bereik van het loket.
Volgens het ministerie vinden veel mensen het moeilijk om door de bomen het bos te zien als het gaat om financiële informatie. De medewerkers van het loket staan klaar om hen te informeren, praktisch te helpen of eventueel door te verwijzen naar andere instanties.
De organisatie van de geldloketten ligt bij Wijzer in geldzaken. Centrale thema’s zijn: ‘regel je pensioen’, ‘uit elkaar gaan’, ‘huren of kopen?’ en ‘rondkomen’. De eerste geldloketten openen in mei hun deuren in Amersfoort en Den Bosch. De proef duurt een jaar, daarna wordt bekeken of het geldloket landelijk wordt ingevoerd.
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap samenwerken.
Bron: De Telegraaf / NOS / Wijzer in geldzaken, 04-02-2012
Fintool
info@fintool.nl
085 111 89 99