Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
31 aug 2012 Nieuws

Helft woningbezitters eindigen met restschuld

Ruim de helft van de Nederlandse woningbezitters met een hypotheek houdt aan het eind van de looptijd een restschuld over. Dat blijkt, volgens De Pers, uit onderzoek van Delta Lloyd, uitgevoerd door MarketResponse.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Een kwart van deze groep weet niet hoe ze deze schuld af moet lossen. Acht procent verwacht dat te gaan doen met een erfenis, terwijl 17 procent denkt de restschuld af te lossen met eigen spaargeld. In totaal verwacht 27 procent de schuld te verminderen door het huis te verkopen met overwaarde.

 

Bron: De Pers, 07-02-2012

Uw mening

 
Harry Waaijenberg
7 feb 2012
't Is inderdaad gewoon een situatie die allang bekend en heel normaal is, een stukje "aflossingsvrij" in de hypotheek. Misschien iets meer dan gepland omdat aflossingsverzekeringen tegen vallen. Maar het wordt in zo'n bericht gebracht alsof al die mensen een PROBLEEM hebben, dat je dat geld ineens op tafel moet leggen of zo....
 
Martin van den Hoek
7 feb 2012
Ho Ho!! Dat is kort door de bocht! De elfstedentocht is pas maandag of dinsdag. Ik denk dat er geen tussenpersonen mee zullen doen. Die hebben het te druk met het verklaren wat al dit soort onderzoekjes nu inhouden.
 
Berend Tooms
7 feb 2012
Flauwekulonderzoek en dus ook flauwekulresultaat. Het is van alle tijden dat mensen een restschuld overhouden aan het eind van de rit. Stel je houdt een ton over en de rente is 7%, dan betaal je, desnoods netto, € 7000, per jaar. Wat huur je daar tegenwoodig nog voor? Laten we ons aub richten op de elfstedentocht komende zaterdag en deze onzin niet meer afdrukken.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 feb 2012

Laatst gewijzigd

31 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.