Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 aug 2012 Nieuws

Adfiz tegen beroepseed

Adfiz is tegen de invoering van een beroepseed voor medewerkers in de financiële sector. De eed is ‘onwerkbaar en overbodig’, aldus de brancheorganisatie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Adfiz wil de eed beperken tot bestuurders en beleidsbepalers van financiële ondernemingen. Voor hen heeft de eed de beoogde morele werking en zij moeten toezien op het moreel verantwoord handelen van al hun medewerkers.

 

Ook de inhoud van de eed vindt Adfiz onacceptabel. In de wet- en regelgeving zijn de consumentenbelangen zeer breed gereguleerd. In het huidige voorstel wordt het bestaande wettelijk kader nog eens uitgebreid met een open norm voor ‘klantbelang centraal stellen’. Adfiz vreest dat dit de AFM de ‘ongelimiteerde en ongekaderde bevoegdheid’ geeft om op te treden. Dit leidt tot grote rechtsonzekerheid en is daarom onwenselijk. Adfiz wil meer nadruk op de morele basis van de wet, ‘zonder hier inhoudelijk bovenuit te stijgen’.

 

Adfiz ziet ook geen heil in een verplicht PE-examen om eerder behaalde diploma’s geldig te houden. “Dit is niet alleen ongekend, het draagt ook niet bij aan een cultuur om kennis doorlopend actueel te houden. Adfiz verwacht dat het juist kan leiden tot uitstel van het actualiseren van kennis tot vlak voor het examen.”

 

Verder wil Adfiz een betere definitie van advies- en distributiekosten, “om te voorkomen dat alsnog delen van de advies- en distributiekosten van aanbieders in de productprijs terechtkomen”. De organisatie doet twee voorstellen om gespreide betaling van advieskosten mogelijk te maken: via een serviceabonnement en via het creëren van een vrijstelling van de regels voor consumptief krediet.

 

Bronnen: Adfiz/AMweb, 15-05-2012

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 mei 2012

Laatst gewijzigd

28 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.