Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 aug 2012 Nieuws

‘Verzekeraars zijn geen banken’

De koepel van Europese brancheorganisaties in het verzekeringswezen, Insurance Europe, vindt dat in de methodiek van de internationale verzekeringstoezichthouder IAIS om te bepalen welke verzekeraars bij financiële problemen een systeemrisico met zich meebrengen, niet deugt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Insurance Europe vindt dat te veel de vergelijking is getrokken met het bepalen van systeemrisico's bij banken.

 

Tot tevredenheid van Insurance Europe stelt de IAIS vast dat er weinig bewijs is dat traditionele verzekeraars een risico opleveren of vergroten voor het financiële systeem of de reële economie. Dat de IAIS hierbij goeddeels dezelfde indicatoren gebruikt als die het Bazel Comité opstelde voor banken, stemt de koepel van verzekeraars minder blij. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de grootte en de mondiale aanwezigheid van een bank. Dergelijke factoren zijn volgens Insurance Europe niet geschikt om het systeemrisico van verzekeraars te peilen.

 

De koepel heeft een tegenvoorstel gedaan waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen traditionele verzekeraars en verzekeraars die activiteiten uitvoeren die een potentieel systeemrisico met zich meebrengen. Na indentificatie van deze activititeiten kunnen dan beheersmaatregelen worden ingevoerd die rekening houden met verzachtende factoren en bestaande wetgeving.

 

Insurance Europe stelt voor om risico-indicatoren te vergelijken met de hele financiële sector in plaats van alleen met andere verzekeraars. Michaela Koller, directeur Insurance Europe: "Het doel is het identificeren van verzekeraars die bij problemen het financiële systeem kunnen ontwrichten, niet het identificeren van verzekeraars die op bepaald gebied groter zijn."

 

Bron: AM, 01-08-2012

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 aug 2012

Laatst gewijzigd

28 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.